Εγκεφαλικά νεκρή η 16χρονη Ιρανή που ξυλοκοπήθηκε από την “αστυνομία ηθών”

Διαβάζεται σε 2'
Εγκεφαλικά νεκρή η 16χρονη Ιρανή που ξυλοκοπήθηκε από την “αστυνομία ηθών”
PRINTSCREEN

Άσχημα τα νέα για την κατάσταση της υγείας της 16χρονης Αρμίτα Χεραβάντ η οποία κακοποιήθηκε και ξυλοκοπήθηκε άγρια από την “αστυνομία ηθών” του Ιράν.

Η Αρμίτα Χεραβάντ, η έφηβη Ιρανή που έπεσε σε κώμα νωρίτερα μέσα στον Οκτώβριο, μετά από την άσκηση βίας από Ιρανούς αξιωματούχους, την επονομαζόμενη “αστυνομία ηθών” της χώρας, φέρεται να είναι “εγκεφαλικά νεκρή”, όπως μεταδίδουν τα ιρανικά ΜΜΕ.

Το 16χρονο κορίτσι νοσηλευόταν τις τελευταίες εβδομάδες σε κωματώδη κατάσταση σε νοσοκομείο της Τεχεράνης μετά την κακοποίηση και τον άγριο ξυλοδαρμό της μετά από καταγγελίες ότι παραβίασε τη νομοθεσία του Ιράν που διέπει το χιτζάμπ (κάλυμμα κεφαλής).

Η εν λόγω καταγγελία έγινε από ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ βίντεο από κάμερα ασφαλείας φέρεται να επιβεβαιώνει το συμβάν, καθώς σε αυτό φαίνονται κορίτσια να βγάζουν μία κοπέλα από βαγόνι του μετρό και εν συνεχεία να την τοποθετούν χωρίς τις αισθήσεις της στην αποβάθρα.

“Οι ενημερώσεις για την κατάσταση της υγείας της Ιρανής Αρμίτα Χεραβάντ, αφήνουν να εννοηθεί ότι η ίδια είναι εγκεφαλικά νεκρή, παρά τις προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού”, μετέδωσε το Ειδησεογραφικό Δίκτυο της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.

Σημειώνεται πως τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, που δημοσιεύσαν παραποιημένο βίντεο, ισχυρίστηκαν ότι η Ιρανή λιποθύμησε λόγω χαμηλής αρτηριακής πίεσης και χτύπησε το κεφάλι της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα