Εγκλωβισμένη στο σώμα της

default image

Φυλακισμένη στο ίδιο της το σώμα για περισσότερο από 8 μήνες από ένα σπάνιο εγκεφαλικό σύνδρομο. Οι αγωνίες στο βουβό κρεβάτι του πόνου, ο τρόπος που μιλούσε στον άνδρα της και... ένα ευχάριστο τέλος μετά από πολύ θέληση (Pics)

“Ό,τι δεν με σκοτώνει με κάνει πιο δυνατό” είναι η στάση ζωής της 40χρονης Kate Allatt. Για περισσότερο από ένα χρόνο ήταν φυλακισμένη στο ίδιο της το σώμα. Μόνη της συντροφιά οι σκέψεις της και η αισιοδοξία να περπατήσει ξανά για να αγκαλιάσει τα παιδιά και το σύζυγό της.

Η 40χρονη το Φεβρουάριο του 2010 υπέφερε από έναν πονοκέφαλο για περίπου μια εβδομάδα. Οι γιατροί που την εξέτασαν της έδωσαν παυσίπονα λέγοντας της ότι πάσχει από ημικρανίες που προέρχονται από το στρες.

Επιστρέφοντας στο σπίτι της… πολεμούσε για τη ζωή της. Η τελευταία της ανάμνηση ήταν ο σύζυγός της  Mark που τον είδε να πηγαίνει στη κουζίνα. Όταν ξύπνησε θυμάται τον εαυτό της διασωληνωμένο  σε μηχάνημα υποστήριξης. Ζούσε μια εφιαλτική κατάσταση, είχε ένα σπάνιο εγκεφαλικό σύνδρομο και μπορούσε να κινήσει μόνο το λαιμό της. Από εκεί και κάτω ήταν παράλυτη.

 

Το μόνο που μπορούσε να κάνει ώστε να επικοινωνεί με το άνδρα της στο νοσοκομείο του Sheffield, Northern General Hospital ήταν να ανοιγοκλείνει το μάτι της. Μια φορά για “ναι” και δυο για  “όχι”.

Πέρασαν οκτώ βασανιστικοί μήνες ώστε να καταφέρει σιγά σιγά να κινήσει τα δάκτυλα των χεριών της, στη συνέχεια τα πόδια της και τελικά να καταφέρει να μιλήσει και να περπατήσει.

Η kate τιμήθηκε ως γυναίκα της χρονιάς σε εκδήλωση μπροστά σε ένα ακροατήριο χιλιάδων ανθρώπων για το σθένος της.  Τα είχε καταφέρει. Ανανέωσε τους όρκους γάμους της με τον Marc και προσπάθησε να χαρεί τα τρία της παιδιά την 12χρονη India, τον 10χρονο Harvey και τον 7χρονο  Woody.

Η 40χρονη στις 15 Μαΐου του 2011 παντρεύτηκε ξανά τον αγαπημένο της την ίδια μέρα και στην ίδια εκκλησία που το είχαν κάνει χρόνια πριν.

 

“Ήμουν πολύ συγκινημένη. Είχαν έρθει πολλοί άνθρωποι στο μυστήριο. Με συγκίνησαν πιο πολύ οι νοσηλευτές μου οι οποίοι ένα χρόνο νωρίτερα τους είχα πει θα ανέβω με τα πόδια τα σκαλιά της εκκλησιάς για να παντρευτώ ξανά τον άνδρα μου.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα