“Είμαι έγκυος τρανς άνδρας και υπάρχω” – Ο 27χρονος Λόγκαν Μπράουν μιλά για την τρανσφοβία και την εγκυμοσύνη

“Είμαι έγκυος τρανς άνδρας και υπάρχω” – Ο 27χρονος Λόγκαν Μπράουν μιλά για την τρανσφοβία και την εγκυμοσύνη
Ο 27χρονος Λόγκαν Μπράουν στο εξώφυλλο του βρετανικού περιοδικού Glamour GLAMOUR Uk/Photographer: @mattholyoak

Την ιστορία του 27χρονου τρανς άνδρα, Λόγκαν Μπράουν, φιλοξενεί το βρετανικό περιοδικό Glamour. Ο νεαρός συγγραφέας μίλησε για την εγκυμοσύνη του, την τρανσφοβία και τη δυσφορία φύλου.

“Είμαι ένας τρανς έγκυος άνδρας και υπάρχω. Ανεξάρτητα από το τι λέει ο οποιοσδήποτε, είμαι η ζωντανή απόδειξη” τόνισε ο 27χρονος συγγραφέας, Λόγκαν Μπράουν, ποζάροντας στο εξώφυλλο του βρετανικού περιοδικού Glamour.

Ο Μπράουν παραχώρησε συνέντευξη στο δημοφιλές περιοδικό, δύο εβδομάδες προτού γεννήσει την κόρη, που απέκτησε με τ@ non-binary σύντροφό του Μπέιλι Τζ. Μάιλς, που είναι drag performer στη Βρετανία.

Δήλωσε υπερήφανος που είναι τρανς, μίλησε για την τρανσφοβία, τη δυσφορία φύλου, τις queer σχέσεις και περιέγραψε τα συναισθήματά του όταν ανακάλυψε πως θα αποκτήσει παιδί.

“Μεγάλωσα σε μια πολύ δεμένη οικογένεια και έτσι το να μπορώ να φέρω στον κόσμο ένα μωρό σε μια queer σχέση είναι το καλύτερο συναίσθημα που έχω νιώσει ποτέ. Νιώθω ότι θα είμαστε σε θέση να αγαπάμε και να εκτιμούμε ο ένας τον άλλον και η κόρη μου θα μπορεί να μεγαλώσει γνωρίζοντας ότι θα είναι πάντα αγαπητή και αποδεκτή για ότι και αν είναι. Και νομίζω ότι αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό για εκείνη”, ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του.

“Ένιωθα ντροπή και ήμουν σκληρός με τον εαυτό μου”

Ο νεαρός συγγραφέας, μιλώντας σχετικά με την εγκυμοσύνη του δήλωσε,

“Μια ημέρα είχα ένα πραγματικά παράξενο συναίσθημα. Ήταν νωρίς το πρωί, έκανα τεστ εγκυμοσύνης και ήταν θετικό. Είχα σταματήσει τη λήψη τεστοστερόνης για ένα διάστημα, λόγω κάποιων ζητημάτων υγείας.

Ήταν σαν να σταμάτησε όλος ο κόσμος μου. Αναρωτιόταν πώς θα το ανακοίνωνε στ@ σύντροφό του, που κοιμόταν εκείνη την ώρα. Τελικά τ@ ξύπνησε και τ@ ενημέρωσε. “Δεν μιλούσαμε για ώρες”, τόνισε.

Σκέφτηκα ότι δεν θα μου δοθεί ποτέ ξανά αυτή η ευκαιρία, να έχουμε ένα μωρό που βιολογικά είναι και των δύο μας. Κάτι που είναι ιδιαίτερο για εμένα […] Πέρασα τόσο καιρό που ένιωθα ντροπή και ήμουν σκληρός με τον εαυτό μου, μέχρι που σκέφτηκα “μπορείς να απολαύσεις αυτή τη διαδικασία ή να την κάνεις πραγματικά δύσκολη για τον εαυτό σου”. Είμαι ένας έγκυος άνδρας, είμαστε πολύ τυχεροί και είμαι υπερήφανος για αυτό που κάνουμε”, συμπλήρωσε.

Όσα δήλωσε για τη δυσφορία φύλου

“Από μικρός είχα αυτά τα περίεργα συναισθήματα που ποτέ δεν κατάλαβα πλήρως μέχρι που μεγάλωσα. Πιθανότατα είχαν σχέση με τη δυσφορία φύλου, ιδιαίτερα με το στήθος μου. Υπήρξα σε καταστάσεις που έδενα το στήθος μου, έβαζα ρούχα που πίστευα ότι φορούσαν τα αγόρια και αμέσως τα έβγαζα με ντροπή. Αυτό γινόταν για χρόνια, ήταν πραγματικά δύσκολο να το περνάω διαρκώς και να μην μιλάω σε κανέναν. Δεν αντιλαμβανόμουν ότι ήμουν τρανς. Διαρκώς έκανα ψυχοθεραπεία”, περιέγραψε.

“Όταν ήμουν 13 ετών έκανα coming out ως λεσβία και πιστεύω ότι αυτό είχε μεγαλύτερη σχέση με το πώς ντυνόμουν. Μου έλεγαν “γιατί τα φοράς αυτά, είσαι λεσβία;”. Και δεν ήξερα”, σημείωσε.

“Το θέμα είναι πως το φύλο και ο σεξουαλικός προσανατολισμός είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα και οι άνθρωποι δεν το συνειδητοποιούν. Είχα λίγες συντρόφους και μακροχρόνιες σχέσεις. Και τελικά απλά συγκεντρώθηκα στον εαυτό μου, συνειδητοποίησα ότι η ταυτότητά μου ως τρανς ήταν κάτι που ήθελα να εξερευνήσω” πρόσθεσε.

Σχετικά με την τρανσφοβία στη Βρετανία, ο Λόγκαν Μπράουν, δήλωσε πως υπάρχουν πολλές παρανοήσεις σχετικά με τα τρανς άτομα στην χώρα, “γιατί πολλά πράγματα διατυπώνονται με τον λάθος τρόπο”.

“Είναι ανησυχητικό, γιατί ξέρω ανθρώπους που θέλουν να κάνουν φυλομετάβαση και δεν μπορούν επειδή είναι τόσο φοβισμένοι”, σημείωσε.

Τέλος, ερωτηθείς για τη σημασία του Pride, τόνισε πως κάποιοι δεν καταλαβαίνουν τις δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.“Όπως το να περπατάς καθημερινά στον δρόμο. Πρέπει να σκέφτομαι τις συνέπειες αν κρατώ το χέρι τ@ συντρόφου μου και κάποιοι δεν χρειάζεται να το σκεφτούν ποτέ αυτό. Και το γεγονός ότι μπορούμε να το κάνουμε στο Pride είναι απελευθερωτικό”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα