Εκατοντάδες άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στη σήραγγα της Μάγχης για πάνω από 5 ώρες

Εκατοντάδες άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στη σήραγγα της Μάγχης για πάνω από 5 ώρες
Twitter/PA/Kate Scott

Επιβάτες τρένου από το Καλαί προς το Φόλκστον έζησαν στιγμές τρόμου στη σήραγγα της Μάγχης. "Περπατούσες μέσα στην άβυσσο χωρίς να ξέρεις τι συμβαίνει".

Εκατοντάδες άνθρωποι έμειναν εγκλωβισμένοι για ώρες μέσα στη σήραγγα της Μάγχης, μετά από βλάβη που παρουσίασε τρένο από το Καλαί προς το Φόλκστον.

Τον γύρω του διαδικτύου κάνουν πλάνα με επιβάτες του Eurotunnel Le Shuttle να εκκενώνουν το τρένο και να περπατούν κατά μήκος μιας σήραγγας έκτακτης ανάγκης μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας.

Τελικά, μετά από ώρες περπατήματος, μεταφέρθηκαν σε ένα τρένο αντικατάστασης και μεταφέρθηκαν στον τερματικό σταθμό Folkestone στο Κεντ.

Η Le Shuttle δήλωσε ότι ο συναγερμός του τρένου χτύπησε και αυτό έπρεπε να διερευνηθεί.

“Περπατούσες μέσα στην άβυσσο”

“Η σήραγγα έκτακτης ανάγκης ήταν τρομακτική”, δήλωσε η Σάρα Φέλοους, 37 ετών, από το Μπέρμιγχαμ στο πρακτορείο ειδήσεων PA μετά το περιστατικό το βράδυ της Τρίτης (23/8).

“Ήταν σαν ταινία καταστροφής. Περπατούσες μέσα στην άβυσσο χωρίς να ξέρεις τι συμβαίνει. Όλοι έπρεπε να μείνουμε κάτω από τη θάλασσα σε αυτή τη μεγάλη ουρά.”

“Υπήρχε μια γυναίκα που έκλαιγε στο τούνελ, μια άλλη γυναίκα που έπαθε κρίση πανικού και ταξίδευε μόνη της”.

Ένας άλλος επιβάτης, ο οποίος δεν θέλησε να κατονομαστεί, δήλωσε στο PA: “Αρκετοί άνθρωποι είχαν φρικάρει που βρίσκονταν κάτω στη σήραγγα εξυπηρέτησης, είναι λίγο περίεργο μέρος… Είχαμε κολλήσει εκεί κάτω για τουλάχιστον πέντε ώρες“.

Λόγω συναγερμού η εκκένωση

Η Le Shuttle δήλωσε αρχικά στο Twitter ότι το τρένο είχε χαλάσει, αλλά αργότερα πρόσθεσε στο BBC ότι στην πραγματικότητα δεν είχε χαλάσει κάποιο τρένο, αλλά ο συναγερμός που χτύπησε σήμαινε ότι έπρεπε να διεξαχθούν έρευνες.

Όλοι οι επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν στις 20:22 BST (19:22 GMT) “σύμφωνα με τις διαδικασίες ασφαλείας και με άνεση”, δήλωσε η Le Shuttle.

Ένας επιβάτης επικοινώνησε με το BBC πριν από τις 17:45 λέγοντας ότι βρισκόταν στο τρένο που είχε σταματήσει. Ο επιβάτης παραπονέθηκε για κακή επικοινωνία, με το σύστημα του μεγάφωνου να μην λειτουργεί σωστά.

Ένας άλλος ταξιδιώτης έγραψε στο Twitter ότι οι άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα οχήματά τους στο τρένο και τους συνόδευαν έξω με τα πόδια.

Ο εκπρόσωπος της Le Shuttle δήλωσε αργότερα ότι η κίνηση των επιβατών ήταν μικρή στην πλευρά του Folkestone.

Όμως, οι πελάτες που ταξίδευαν από το Καλαί συμβουλεύτηκαν να μην ταξιδέψουν στον τερματικό σταθμό το βράδυ της Τρίτης.

“Λόγω της προγενέστερης βλάβης του τρένου, σας συμβουλεύουμε να μην ταξιδέψετε στον τερματικό σταθμό απόψε“, πρόσθεσε η Le Shuttle. “Παρακαλούμε να φτάσετε αύριο μετά τις 6 το πρωί”.

Η υπηρεσία μεταφέρει τους επιβάτες και τα οχήματά τους μεταξύ Folkestone και Calais.

Με μήκος 37,9 χιλιομέτρων, διαθέτει το μεγαλύτερο υποθαλάσσιο τμήμα από κάθε άλλη σήραγγα στον κόσμο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα