Έκκληση της ΕΕ για παύση πυρός στην Υεμένη

default image

Άμεση κατάπαυση του πυρός στην Υεμένη ζητά η Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς οι μάχες κλιμακώνονται με αποτέλεσμα το θάνατο πολλών ανθρώπων

Την άμεση κατάπαυση του πυρός στην Υεμένη ζήτησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση, εκφράζοντας την ανησυχία της εξαιτίας της κλιμάκωσης των μαχών, οι οποίες έχουν προκαλέσει τον θάνατο πολλών ανθρώπων.

“Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ανήσυχη όσον αφορά την πρόσφατη κλιμάκωση των συγκρούσεων γύρω από τη Σαναά, οι οποίες έχουν προκαλέσει πολλά θύματα και έναν ανησυχητικό αριθμό ανθρώπων που έχουν εκτοπιστεί από την χώρα”, ανέφερε η ανακοίνωση της σουηδικής προεδρίας της ΕΕ, η οποία εξέφρασε παράλληλα τους φόβους της για ευρύτερη ανάφλεξη στην περιοχή.

“Η Ευρωπαϊκή Ένωση καλεί όλες τις πλευρές να σταματήσουν άμεσα τις μάχες και τους ζητά να εργαστούν ενεργά για να βρεθεί μία λύση μέσω της διαπραγμάτευσης. Η προεδρία της ΕΕ υπενθυμίζει επίσης την υποχρέωση απέναντι στο σεβασμό του δικαίου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της διεθνούς ανθρωπιστικής βοήθειας”, ανέφερε ακόμη η ανακοίνωση.

“Σε αυτό το πλαίσιο, ελπίζει ότι όσοι μάχονται θα επιτρέψουν στους πολίτες που επιθυμούν να φύγουν από τις περιοχές των συγκρούσεων να φτάσουν σε ασφαλείς ζώνες και να διευκολύνουν την πρόσβαση του ΟΗΕ και των ΜΚΟ στις περιοχές όπου έχουν συγκεντρωθεί πρόσφυγες” ανέφερε τέλος η ευρωπαϊκή ανακοίνωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα