Εκλογές ΗΠΑ: Καμάλα Χάρις η επιλογή Μπάιντεν για την διαδοχή του

Διαβάζεται σε 1'
Κάμαλα Χάρις
Κάμαλα Χάρις AP

Την Καμάλα Χάρις ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει ο Τζο Μπάιντεν για να αναμετρηθεί με τον Τραμπ στις επικείμενες εκλογές για την προεδρία των ΗΠΑ.

Τη στήριξή του στην αντιπρόεδρό του, Καμάλα Χάρις, να ηγηθεί της εκλογικής κούρσας των Δημοκρατικών, εξέφρασε ο Τζο Μπάιντεν, με ανάρτησή του στα social media, λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της απόσυρσής του.

“Φίλοι Δημοκρατικοί, αποφάσισα να μην αποδεχθώ την υποψηφιότητα και να επικεντρώσω όλες μου τις δυνάμεις στα καθήκοντά μου ως Πρόεδρος για το υπόλοιπο της θητείας μου. Η πρώτη μου απόφαση ως υποψήφιος του κόμματος το 2020 ήταν να επιλέξω την Kamala Harris ως αντιπρόεδρό μου. Και ήταν η καλύτερη απόφαση που πήρα. Σήμερα θέλω να προσφέρω την πλήρη υποστήριξή μου στην Καμάλα για να είναι η υποψήφια του κόμματός μας φέτος. Δημοκρατικοί – ήρθε η ώρα να ενωθούμε και να νικήσουμε τον Τραμπ. Ας το κάνουμε”, έγραψε.

Παράλληλα, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον και η σύζυγός του, Χίλαρι Κλίντον, πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και υποψήφια πρόεδρος των Δημοκρατικών στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, δήλωσαν με ανακοίνωσή τους ότι στηρίζουν την Κάμαλα Χάρις για υποψήφια πρόεδρο των Δημοκρατικών στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα