Εκλογές ΗΠΑ: Τραμπ και Χάρις συμφώνησαν για το πρώτο ντιμπέιτ

Διαβάζεται σε 2'
Κάμαλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ
Κάμαλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ AP Photo

Σε ντιμπέιτ με την Κάμαλα Χάρις συμφώνησε να συμμετάσχει ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ.

 

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC μετέδωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ και η Κάμαλα Χάρις συμφώνησαν για τη διεξαγωγή ενός προεκλογικού ντιμπέιτ στις 10 Σεπτεμβρίου.

«Νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε τρία ντιμπέιτ» είπε νωρίτερα ο Τραμπ, προτείνοντας δύο επιπλέον ντιμπέιτ που, όπως είπε, θα φιλοξενούνταν από το Fox News και το NBC, αντίστοιχα. Ένας σύμβουλος του προεκλογικού επιτελείου του, δε, προσδιόρισε αργότερα τις ημερομηνίες αυτές (4 Σεπτεμβρίου στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox και 25 Σεπτεμβρίου στο NBC).

Η Χάρις επιβεβαίωσε ότι θα παραστεί στο ντιμπέιτ του ABC, ενώ βρισκόταν σε εκδήλωση στο Μίσιγκαν την Πέμπτη, και δήλωσε αργότερα ότι θα ήταν ανοιχτή σε επιπλέον τηλεμαχίες.

Το δίκτυο ABC ανακοίνωσε ότι τη συζήτηση θα συντονίσουν ο παρουσιαστής και διευθυντής του World News Tonight, David Muir, και η παρουσιάστρια του ABC News Live Prime, Linsey Davis.

«Ανυπομονώ να συζητήσω με τον Ντόναλντ Τραμπ και έχουμε ορίσει ως ημερομηνία την 10η Σεπτεμβρίου. Ακούω ότι τελικά δεσμεύτηκε γι’ αυτό και ανυπομονώ» πρόσθεσε η Χάρις στην εκδήλωση στο Ντιτρόιτ.

Ο Τραμπ, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, είχε συζητήσει μία φορά με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν τον Ιούνιο. Οι δύο τους επρόκειτο να πραγματοποιήσουν δεύτερο ντιμπέιτ στις 10 Σεπτεμβρίου, αλλά ο Μπάιντεν αποσύρθηκε από την προεδρική κούρσα μετά την καταστροφική του εμφάνιση απέναντι στον Τραμπ. Η εξέλιξη αυτή άνοιξε το δρόμο στην Χάρις για να γίνει υποψήφια των Δημοκρατικών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα