Εκλογές στη Γαλλία: Ο Φρανσουά Ολάντ πήγε να ψηφίσει χωρίς την ταυτότητά του

Διαβάζεται σε 2'
Φρανσουά Ολάντ
Φρανσουά Ολάντ AP

Ο Φρανσουά Ολάντ διαπίστωσε πως δεν είχε ταυτότητα ή διαβατήριο όταν βρέθηκε έξω από το εκλογικό του τμήμα για να ψηφίσει

Όπως όλοι οι Γάλλοι πολίτες, ο Φρανσουά Ολάντ πήγε στο εκλογικό του τμήμα προκειμένου να ψηφίσει, αλλά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως αναμενόταν.

Μπροστά στις κάμερες του BFMTV, ο πρώην πρόεδρος και νυν υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές πήγε στο εκλογικό κέντρο, στην κεντρική πλατεία της πόλης Τουλ, στην Κορέζ.

Συνοδευόμενος από την Τζουλί Γκαγιέ, ο Φρανσουά Ολάντ έφτασε το πρωί της Κυριακής ωστόσο, δεν πήγε αμέσως να καταθέσει την ψήφο του. Το ζευγάρι πήγε πρώτα να πιει έναν καφέ, συνοδευόμενο από τον δήμαρχο της Τουλ, Μπερνάρ Κομπ, που είναι στενός φίλος και πολιτικός συνεργάτης του Φρανσουά Ολάντ εδώ και πολλά χρόνια.

Έπειτα, ο Φρανσουά Ολάντ κατευθύνθηκε προς το εκλογικό κέντρο με τον αριθμό 5, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λατρέιγ. Ωστόσο, ο πρώην πρόεδρος δεν μπόρεσε να ψηφίσει αμέσως. Παρά το γεγονός ότι όλοι γνωρίζουν ποιος είναι ο Φρανσουά Ολάντ, παραμένει ένας πολίτης όπως όλοι οι άλλοι. Πρέπει, λοιπόν, να ακολουθεί τους ίδιους κανόνες με όλους τους Γάλλους: δηλαδή, να παρουσιάσει έγγραφο ταυτότητας για να μπορέσει να ψηφίσει. Εκείνος όμως δεν είχε μαζί του ούτε ταυτότητα ούτε διαβατήριο.

Έτσι, αναγκάστηκε να περιμένει για περισσότερο από ένα τέταρτο της ώρας μέχρι να επιστρέψει ένας συνεργάτης του με την ταυτότητά του. Οι τηλεοπτικές κάμερες κατέγραψαν αυτόν τον άνδρα να φτάνει τρέχοντας για να του παραδώσει την ταυτότητα. Τελικά, στις 11:45, ο Φρανσουά Ολάντ κατάφερε να ψηφίσει.

Σε σύντομο βίντεο που δημοσιεύτηκε από το BFMTV, ο Ολάντ φαίνεται να χαιρετά τους ψηφοφόρους ενώ περιμένει να του φέρουν την ταυτότητα. Στη συνέχεια, μπαίνει στο κτίριο για να ψηφίσει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα