Εκλογές στη Βουλγαρία: Νίκη Μπορίσοφ και Συντηρητικών δείχνουν τα exit poll

Διαβάζεται σε 2'
Ο Μπόικο Μπορίσοφ, ηγέτης του κεντροδεξιού κόμματος GERB
Ο Μπόικο Μπορίσοφ, ηγέτης του κεντροδεξιού κόμματος GERB Valentina Petrova/AP Photo

Οι Βούλγαροι ψήφισαν στις έβδομες γενικές εκλογές τους μέσα σε τρία μόλις χρόνια. Το κεντροδεξιό κόμμα GERB του πρώην πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ αναμένεται να αναδειχθεί πρώτο, με ποσοστό μεταξύ 25 και 27% των ψήφων.

Νέα νίκη του συντηρητικού κόμματος GERB του πρώην πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ δείχνουν τα πρώτα exit polls στη Βουλγαρία, με τους ψηφοφόρους να προσέρχονται σήμερα, Κυριακή (27/10) στις κάλπες για τις έβδομες βουλευτικές εκλογές στη χώρα μέσα σε τρία χρόνια.

Το GERB του Μπορίσοφ είναι σε πορεία να κερδίσει το 25-27% των ψήφων, ακολουθούμενο από τον μεταρρυθμιστικό συνασπισμό PP-DB με περίπου 15% και το υπερεθνικιστικό κόμμα Vazrazhdane με περίπου 13%, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Σύμφωνα με exit poll της Alpha Research, το GERB είναι πιθανό να λάβει περίπου 74 έδρες στο κοινοβούλιο των 240 εδρών, ενώ το PP θα μπορούσε να λάβει 42 έδρες και η Αναγέννηση 36 έδρες αντίστοιχα, αναφέρει η DW.

Εκλογές στη Βουλγαρία
Εκλογές στη Βουλγαρία 2024 Valentina Petrova/AP Photo

Οι σημερινές εκλογές προκηρύχθηκαν αφού τα κόμματα δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας μετά τις προηγούμενες εκλογές, στις 9 Ιουνίου, όπου κανένα δεν εξασφάλισε πλειοψηφία στο κατακερματισμένο κοινοβούλιο.

Η Βουλγαρία διοικείται από βραχύβιες κυβερνήσεις από το 2020, όταν οι διαμαρτυρίες κατά της δωροδοκίας βοήθησαν να τερματιστεί ένας συνασπισμός υπό την ηγεσία του κόμματος GERB.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα