Εκλογές στην Τουρκία: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ψήφισαν Ερντογάν και Κιλιτσντάρογλου

Εκλογές στην Τουρκία: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ψήφισαν Ερντογάν και Κιλιτσντάρογλου
AP

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου άσκησαν το πρωί της Κυριακής το εκλογικό τους δικαίωμα σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα αντίστοιχα. "Η δημοκρατία μάς έλειψε" δήλωσε ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης.

Το NEWS24/7 καλύπτει τις τουρκικές εκλογές από την Κωνσταντινούπολη. Διαβάστε την τελευταία ανταπόκριση του Κώστα Κουκουμάκα.

Οι δύο μεγάλοι μονομάχοι για την τουρκική προεδρία ψήφισαν το πρωί της Κυριακής.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στην περιοχή Οσκουντάρ της Κωνσταντινούπολης υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και υπό την παρουσία δεκάδων ξένων δημοσιογράφων.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας συνοδευόταν από τη σύζυγό του Εμινέ, ενώ αποθεώθηκε από συγκεντρωμένους οπαδούς του.

«Είναι σημαντικό όλοι οι ψηφοφόροι να ψηφίσουν απρόσκοπτα μέχρι στις 17.00 για να δείξουν την δύναμη της τουρκικής δημοκρατίας», είπε ο Ερντογάν χωρίς να διατυπώσει πρόβλεψη για την νίκη του.

Ο επικεφαλής της Ενωμένης Αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στην Άγκυρα περίπου στις 11:30 τοπική ώρα.

Υπήρχε πολύς κόσμος συγκεντρωμένος ενώ επίσης τα μέτρα ασφαλείας ήταν πολύ αυστηρά καθώς οι εντάσεις των τελευταίων ημερών ήταν πολύ μεγάλες.

“Η δημοκρατία έλειψε σε όλους μας. Μας έλειψε να είμαστε μαζί, να αγκαλιαζόμαστε. Θα δείτε, η άνοιξη θα επιστρέψει σε αυτή τη χώρα, αν το θέλει ο Θεός, και θα διαρκέσει για πάντα” τόνισε ο επικεφαλής των κεμαλιστών για δήλωσή του.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα