Εκλογές στην Τουρκία: Ψηφοφορία στα χαλάσματα των σεισμών

Εκλογές στην Τουρκία: Ψηφοφορία στα χαλάσματα των σεισμών
Ψηφοδέλτια μέσα στην κάλπη στην Τουρκία AP

Στη Νότια Τουρκία η οποία επλήγη από τους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου η ψηφοφορία για τις προεδρικές εκλογές διεξάγεται σε αυτοσχέδια εκλογικά κέντρα.

Το NEWS24/7 καλύπτει τις τουρκικές εκλογές από την Κωνσταντινούπολη. Διαβάστε την τελευταία ανταπόκριση του Κώστα Κουκουμάκα.

Η ψηφοφορία για τις προεδρικές εκλογές στις σεισμόπληκτες περιοχές της νότιας Τουρκίας δεν είναι απλή υπόθεση.

Πολλά από τα σχολεία γκρεμίστηκαν από το καταστροφικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου κάτι που οδήγησε τις αρχές στην απόφαση να κατασκευάσουν αυτοσχέδια εκλογικά κέντρα για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες.

Οπως μεταδίδει το Al Jazzeera είναι πολλοί οι πολίτες που επέστρεψαν αυτές τις ημέρες στις περιοχές από τις οποίες εξαναγκάστηκαν σε φυγή λόγω του σεισμού πριν από τρεις μήνες.

Και ενώ οι περισσότερο εξ αυτών ψήφισαν παραδοσιακά τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τώρα το σκέφτονται αφού θεωρούν την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού στην καταστροφή καθυστερημένη.

Η ψηφοφορία διεξάγεται ακόμα και σε καμπ για εκτοπισμένους σεισμόπληκτους στα οποία έφτασαν κάλπες.

Συνολικά οι ψηφοφόροι στις περιοχές που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό υπολογίζονται σε 9 εκατομμύρια πολίτες κάτι περισσότερο από το 10% του συνόλου. Σίγουρα η ψήφος των ανθρώπων αυτών θα παίξει ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα