Εκλογές στην Τουρκία: Β’ γύρος και επίσημα – Το πρώτο μήνυμα Κιλιτσντάρογλου

Εκλογές στην Τουρκία: Β’ γύρος και επίσημα – Το πρώτο μήνυμα Κιλιτσντάρογλου
Εκλογές στην Τουρκία AP Photo/Metin Yoksu

Και επίσημα σε δεύτερο γύρο οι προεδρικές εκλογές στην Τουρκία μετά την ανακοίνωση του επικεφαλής της Εκλογικής Επιτροπής. Η ανάρτηση Κιλιτσντάρογλου στο Twitter μετά τα αποτελέσματα.

Τα επίσημα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της Εκλογικής Επιτροπής, Αχμέτ Γενέρ, ανακοινώνοντας ότι οι προεδρικές εκλογές εισέρχονται σε δεύτερο γύρο.

Ο δεύτερος γύρος των εκλογών αποφασίστηκε να διεξαχθεί την Κυριακή 28 Μαΐου 2023.

Με την καταμέτρηση των ψήφων να έχει πλέον φτάσει στο 100% εντός της χώρας ο Γενέρ δήλωσε: “Αποφασίστηκε να διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος των εκλογών την Κυριακή 28 Μαΐου 2023”.

Όπως είπε, από τις 15.15 είχε ανοίξει το 100% των ψηφοδελτίων της χώρας, ενώ συμπλήρωσε πως υπάρχουν 35.874 ψήφοι στο εξωτερικό των οποίων η καταχώρηση συνεχίζεται, ο Γενέρ ανακοίνωσε επίσης τα ποσοστά ψήφων των υποψηφίων.

Μεταξύ άλλων δήλωσε ότι μέχρι τις 15.15, ο αριθμός των ψήφων στο εσωτερικό της Τουρκίας καταμετρήθηκε στο 100%, με το ποσοστό συμμετοχής να ανέρχεται στο 88,92%, σύμφωνα με το halktv.

Το ποσοστό συμμετοχής στο εξωτερικό ήταν 52,69%.

Σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα, ο Ερντογάν λαμβάνει το 49,51% των ψήφων, ο Κιλιτσντάρογλου το 44,88%, ο Ογάν το 5,17% και ο Ιντσέ 0,44%.

Κιλιτσντάρογλου: “Μην απελπίζεστε”

Σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter προχώρησε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία.

Στην ανάρτησή του, καλεί τον τουρκικό να μην απελπίζεται, ενώ παράλληλα προαναγγέλλει εκτενέστερη ανάλυση των αποτελεσμάτων το επόμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα, έγραψε:

“Αγαπητέ Λαέ, δουλεύουμε ασταμάτητα από χθες. Μην απελπίζεστε. Θα σταθώ όρθιος, θα σας πω συγκεκριμένα τις παρατηρήσεις μου για το τι συμβαίνει και μετά θα σηκωθούμε όρθιοι και θα κερδίσουμε μαζί αυτές τις εκλογές. Όταν όλα τελειώσουν, το πρώτο λόγο θα τον έχει το έθνος μας.”

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα