Εκλογές στην Τουρκία: Στο 90% η ενσωμάτωση – Αβεβαιότητα για το αποτέλεσμα

Εκλογές στην Τουρκία: Στο 90% η ενσωμάτωση – Αβεβαιότητα για το αποτέλεσμα
Supporters of President Recep Tayyip Erdogan cheer outside the headquarters of AK Party in Istanbul, Turkey, Sunday, May 14, 2023. More than 64 million people, including 3.4 million overseas voters, were eligible to vote in the elections, which come the year the country will mark the centenary of its establishment as a republic a modern, secular state born on the ashes of the Ottoman Empire. (AP Photo/Francisco Seco) AP

Ενώ η καταμέτρηση έχει ξεπεράσει το 90% με τα επίσημα αποτελέσματα να δίνουν προβάδισμα στον Ερντογάν, η αντιπολίτευση τα αμφισβητεί κάνοντας λόγο για προβάδισμα Κιλιτσντάρογλου

Σε θρίλερ εξελίσσεται η εκλογική αναμέτρηση στην Τουρκία με τα αποτελέσματα να αμφισβητούνται ευθέως από το CHP.

Με την ενσωμάτωση να βρίσκεται σχεδόν στο 90% τα αποτελέσματα του Anadolu δίνουν προβάδισμα του Ερντογάν με 49,94% έναντι 44,3% του Κιλιτσντάρογλου και 5,3% του Ογάν.

Το CHP ωστόσο αμφισβητεί τα αποτελέσματα αυτά και προχωρά σε δικές του ανακοινώσεις με τους δημάρχους Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου και Άγκυρας Μανσούρ Γιαβάς να αναλαμβάνουν ρόλο εκπροσώπου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πρακτορείου Anka, και καταμετρημένο περίπου το 94,5% ο Ερντογάν λαμβάνει 49,02% έναντι 45,2% του Κιλιτσντάρογλου. Ο Ογάν συγκεντρώνει το 5,3% των ψήφων.

Προβάδισμα με 51,2% των ψήφων φαίνεται πως έχει ο συνασπισμός του Ερντογάν στις βουλευτικές εκλογές έναντι 34,1% της Εθνικής Συμμαχίας, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, ενώ σύμφωνα με το πρακτορείο Anka ο συνασπισμός του Ερντογάν προηγείται με 48%.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα