Εκλογές στις ΗΠΑ: Αποσύρεται υπέρ του Τραμπ ο Ρόμπερτ Κένεντι

Διαβάζεται σε 2'
O Robert F. Kennedy Jr.
O Robert F. Kennedy Jr. AP

Την στήριξή του στον Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Ρόμπερτ Κένεντι το βράδυ της Παρασκευής

Την αποχώρησή του από την προεδρική κούρσα και την στήριξή του στον Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ο ανεξάρτητος υποψήφιος Ρόμπερτ Φ. Κένεντι το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με το politico, η απόφασή του αυτή δίνει περαιτέρω ενδιαφέρον σε μία ήδη “χαοτική” προεκλογική εκστρατεία, καθώς με τις “ανορθόδοξες’ απόψεις του προσέλκυε υποστήριξη από ψηφοφόρους και των δύο κομμάτων.

“Για τρεις λόγους μπήκα στην εκλογική μάχη αρχικά και είναι οι ίδιοι λόγοι που με οδήγησαν να αποχωρήσω από το κόμμα των Δημοκρατικών και να κατέβω ως υποψήφιος και τώρα να υποστηρίξω τον Πρόεδρο Τραμπ“, ανέφερε, σύμφωνα με το CNN.

Σύμφωνα με τον Κένεντι, ο Τραμπ του ζήτησε να συμμετέχει στην κυβέρνησή του και πως βρεθήκανε κατ’ ιδίαν δύο φορές μετά την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

“Σε αυτές τις συναντήσεις μου πρότεινε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σαν ένα κόμμα ενότητας. Μιλήσαμε για την ομάδα αντιπάλων του Αβραάμ Λίνκολν. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούμε να διαφωνούμε δημόσια, ιδιωτικά και έντονα για τα θέματα στα οποία διαφέρουμε, την στιγμή που θα εργαζόμαστε μαζί σε υπαρξιακά ζητήματα για τα οποία είμαστε σε ομόνοια“, ανέφερε.

Όπως αναφέρει στο CNN πηγή κοντά στον Κένεντι, προτίθεται μάλιστα να συμμετάσχει στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Μπόμπι, αυτό ήταν πολύ ωραίο”, ήταν η αντίδραση του Τραμπ ο οποίος βρισκόταν σε εστιατόριο του Λας Βέγκας.

Πλέον με την εκλογική μάχη να εξελίσσεται ΄στήθος με στήθος”, η υποστήριξη του Κένεντι στον Τραμπ μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στις αμφίρροπες πολιτείες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα