Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: “Θα διέφευγε στην Ελλάδα αν δεν την πιάναμε” λέει ο Σοϊλού για την ύποπτη

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: “Θα διέφευγε στην Ελλάδα αν δεν την πιάναμε” λέει ο Σοϊλού για την ύποπτη
Η γυναίκα που συνελήφθη για την έκρηξη στην οδό Ιστικλάλ ISTANBUL POLICE DEPARTMENT/EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για σχέδιο διαφυγής στην Ελλάδα έκανε λόγο ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, αναφορικά με τη γυναίκα που συνελήφθη για την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη. Στη δημοσιότητα τα στοιχεία της.

Σχέδιο να διαφύγει στην Ελλάδα υποστήριξε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού πως είχε η γυναίκα που συνελήφθη και κατηγορείται ότι πυροδότησε τη βόμβα που προκάλεσε την πολύνεκρη έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη, κοντά στην πλατεία Ταξίμ.

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, ανέφερε πως “αν δεν την είχαμε πιάσει, θα είχε διαφύγει στην Ελλάδα”.

Παράλληλα, ο Σοϊλού ανέφερε ότι “δεν δεχόμαστε τα συλλυπητήρια της αμερικανικής πρεσβείας”.

Σύμφωνα με τον ίδιο αλλά και με την ανακοίνωση της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης, η γυναίκα ομολόγησε ότι ήταν μέλος του PKK, ενώ η οργάνωση “είχε στα πλάνα της να τη σκοτώσει μετά τη βομβιστική επίθεση”.

Ποια είναι η γυναίκα που συνελήφθη

Η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε σήμερα πως έχει θέσει υπό κράτηση 46 άτομα σε σχέση με την επίθεση που έγινε χθες Κυριακή στην καρδιά της πόλης, μεταξύ των οποίων μια γυναίκα από τη Συρία, την Αχλάμ Αλμπασίρ, η οποία είναι ύποπτη ότι τοποθέτησε τη βόμβα.

Κατά την αρχική ανάκρισή της, η γυναίκα δήλωσε πως είχε εκπαιδευτεί από κούρδους μαχητές στη Συρία και πως πέρασε στην Τουρκία μέσω της βορειδυτικής συριακής περιφέρειας Αφρίν, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Εξάλλου ανώτερος τούρκος αξιωματούχος είχε δηλώσει νωρίτερα πως οι τουρκικές αρχές πιστεύουν ότι το πρόσωπο που πραγματοποίησε χθες, Κυριακή, μια βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, συνδέεται με κούρδους μαχητές, αλλά δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο να είχε σχέσεις με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Ο αξιωματούχος είπε στο Ρόιτερς πως, σύμφωνα με τα αρχικά ευρήματα, πρόκειται για ένα πρόσωπο που έχει δεσμους με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα