Ελεύθερη η ύποπτη της Υεμένης

default image

Η γυναίκα που είχε συλληφθεί στην Υεμένη ως ύποπτη για την αποστολή των δεμάτων με εκρηκτικά στις ΗΠΑ είναι ελεύθερη από το βράδυ της Κυριακής. Είχαν προηγηθεί διαμαρτυρίες ανθρωπιστικών οργανώσεων και διαδήλωση φοιτητών στη Σαναά

Οι αρχές της Υεμένης απελευθέρωσαν το βράδυ της Κυριακής την 22χρονη φοιτήτρια η οποία συνελήφθη χθες, Σάββατο, ως ύποπτη για εμπλοκή στην αποστολή των δύο παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων στις ΗΠΑ, ανακοίνωσαν ο πατέρας της και ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας.

“Η κόρη μου απελευθερώθηκε όπως και η μητέρα της, η οποία συνελήφθη ταυτόχρονα με την Χάναν. Είναι αθώα”, είπε ο Μοχάμεντ αλ-Σαμάουι, ο πατέρας της Χάναν Μοχάμεντ αλ-Σαμάουι.

“Η φοιτήτρια αφέθηκε ελεύθερη όταν οι έρευνες έδειξαν ότι ήταν το λάθος πρόσωπο”, σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

“Άλλη γυναίκα κατά τα φαινόμενα χρησιμοποίησε τα στοιχεία ταυτότητας και το τηλέφωνο της φοιτήτριας. Διεξάγουμε έρευνες για τον εντοπισμό της γυναίκας αυτής”, είπε αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας.

Υεμενίτης αξιωματούχος είχε δηλώσει νωρίτερα ότι η νέα γυναίκα είχε αφεθεί ελεύθερη αλλά με την υποχρέωση να παρουσιάζεται στις αρχές όταν της ζητείται.

Η Σαναά ανακοίνωσε χθες τη σύλληψη της νεαρής, της οποίας ο αριθμός τηλεφώνου υπήρχε πάνω στα δέματα που αποστέλλονταν σε συναγωγές στο Σικάγο των ΗΠΑ. Η σύλληψή της έγινε ύστερα από ειδοποίηση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Τουλάχιστον 500 φοιτητές του πανεπιστημίου της Σαναά διαδήλωσαν σήμερα στο χώρο της πανεπιστημιούπολης ζητώντας την απελευθέρωση της συναδέλφου τους.

Υεμενίτικη οργάνωση για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είχε εκφράσει αμφιβολίες για την ενοχή της γυναίκας αυτής, η οποία συνελήφθη ταυτόχρονα με τη μητέρα της. “Ξέρουμε πολύ καλά ότι η Αλ Κάιντα ποτέ δεν αφήνει ίχνη”, είπε ο Αμπντελ Ραχμάν Μπαρμάν, της μη κυβερνητικής οργάνωσης Hood.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα