Ελικόπτερο ψεκασμού χτυπήθηκε από μπαλάκι του γκολφ

Διαβάζεται σε 2'
Ελικόπτερο ψεκασμού χτυπήθηκε από μπαλάκι του γκολφ
Τα αεροπλάνα ψεκασμού για έντομα πετούν πολύ χαμηλά και ανάμεσα στα δέντρα. MMCD

Ελικόπτερο που ψέκαζε για κουνούπια χτυπήθηκε από μπαλάκι που έφυγε από γήπεδο γκολφ. Δεν υπήρξαν τραυματίες.

Η Metropolitan Mosquito Control District είναι η υπηρεσία που φροντίζει για την εξάλειψη των κουνουπιών, των τσιμπουριών και των μαύρων μυγών «με περιβαλλοντικά ασφαλή τρόπο», προκειμένου να παραμένουν ασφαλείς οι κάτοικοι των Μινεάπολις-Σεντ Πολ (ευρύτερα γνωστών ως Twin Cities).

Το Σεντ Πολ έχει χτιστεί στην ανατολική όχθη του Μισισίπη, κοντά στις εκβολές του ποταμού Μινεσότα -δίπλα στη Μινεάπολις. Οπότε, μπορείτε να καταλάβετε τι γίνεται από έντομα που ωστόσο, απειλούν ζωές και φυτείες.

Το MMCD χρησιμοποιεί ελικόπτερα χαμηλών πτήσεων για να εφαρμόσει ένα προϊόν που περιέχει ένα φυσικό βακτήριο του εδάφους ή έναν ρυθμιστή ανάπτυξης κουνουπιών σε υγροτόπους και μεγάλες περιοχές λιμνάζοντος νερού.

Η υπηρεσία ενημερώνει εκ των προτέρων για τους ψεκασμούς. Στο πρόγραμμα για τις 26 του μήνα ήταν και η Αnoka County.

Το ελικόπτερο που πέρασε από την περιοχή χτυπήθηκε από μπάλα του γκολφ που ‘έφυγε’ από το Refuge Golf Club. Προκλήθηκε μικρή ζημιά, με τον πιλότο ωστόσο, να προβαίνει σε ασφαλή επιστροφή και προσγείωση. Δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς.

«Η ασφάλεια είναι κορυφαία προτεραιότητα για εμάς και είμαστε πολύ χαρούμενοι που το ελικόπτερο μπόρεσε να προσγειωθεί με ασφάλεια», δήλωσε εκπρόσωπος του MMCD, πριν προσθέσει πως «ο συγκεκριμένος τρόπος ψεκασμού είναι μια πολύ επικίνδυνη επιχείρηση, καθώς τα ελικόπτερα πετούν πολύ χαμηλά και ανάμεσα σε δέντρα».

Το 2016 ο πιλότος Μάικλ Κράμερ έχασε τη ζωή του, όταν το ελικόπτερο συνετρίβη και εξερράγη έπειτα από σύγκρουση με γκαράζ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα