“Έλιωσε” ο Λίνκολν – Το κέρινο άγαλμα που κατέστρεψε ο καύσωνας

Διαβάζεται σε 2'
Έλιωσε το κέρινο άγαλμα του Αβραάμ Λίνκολν
Έλιωσε το κέρινο άγαλμα του Αβραάμ Λίνκολν YouTube

Κύμα καύσωνα πλήττει την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών, Ουάσινγκτον με τις υψηλές θερμοκρασίες να λιώνουν κυριολεκτικά το κεφάλι αγάλματος του Αβραάμ Λίνκολν.

Καταστροφικός ακόμα και για το άγαλμα του προέδρου Αβραάμ Λίνκολν στην Ουάσιγκτον αποδείχθηκε ο καύσωνας που πλήττει τα τελευταία 24ωρα την πρωτεύουσα των ΗΠΑ.

Οι υψηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στη χώρα έπληξαν το κέρινο άγαλμα του προέδρου Αβραάμ Λίνκολν, το οποίο μετατράπηκε σε μία άμορφη μάζα, με το κεφάλι να εξαφανίζεται και τα χέρια και τα πόδια του να λιώνουν και να στάζουν στο έδαφος.

Το άγαλμα, έργο του καλλιτέχνη Sandy Williams IV και μέρος της σειράς “The Wax Monument Series“, βρίσκεται στη θέση του στρατοπέδου Camp Barker στην Ουάσινγκτον – ένα στρατόπεδο προσφύγων της εποχής του Εμφυλίου Πολέμου που φιλοξενούσε πρώην σκλαβωμένους και απελευθερωμένους Αφροαμερικανούς – το οποίο σήμερα στεγάζει ένα δημοτικό σχολείο.

Το αντίγραφο του γνωστού αγάλματος -το αυθεντικό βρίσκεται στο Μνημείο Λίνκολν στο National Mall, στην Ουάσινγκτον- δεν είναι απλά ένα κέρινο άγαλμα, αλλά πρόκειται για ένα τεράστιο κερί. Η πρώτη μάλιστα έκδοση συνάντησε αντίστοιχα προβλήματα, αφού τα πάνω από 100 φυτίλια του άναψαν πρόωρα, με αποτέλεσμα να λιώσει ένα σημαντικό τμήμα του installation πριν την τελετή εγκαινίων τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η νέα έκδοση που εγκαταστάθηκε τον Φεβρουάριο έχει στρατηγικά τοποθετημένα (και λιγότερα) φυτίλια. Μια πινακίδα αναφέρει χαρακτηριστικά: “Παρακαλώ σβήστε το φυτίλι σας μέσα σε 1-2 λεπτά“.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα