Έλον Μασκ: Σοκαριστική ανάρτηση για “δολοφονία Μπάιντεν – Χάρις”

Διαβάζεται σε 2'
Ο Έλον Μασκ
Ο Έλον Μασκ AP Susan Walsh

Μία σοκαριστική και συνάμα επικίνδυνη ανάρτηση έκανε ο Έλον Μασκ στην πλατφόρμα του με αφορμή την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ. Την κατέβασε μετά τις αντιδράσεις.

Λίγο μετά τη σύλληψη του 58χρονου ύποπτου για τη δεύτερη απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ, ο Έλον Μασκ έκανε μία σοκαριστική αλλά και επικίνδυνη ανάρτηση, που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στο “Χ” (πρώην Twitter), αλλά και στον Λευκό Οίκο.

Ο Μασκ, απαντώντας σε ερώτηση ακόλουθού του, είπε ότι κανείς δεν προσπαθεί να δολοφονήσει τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ή την Αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις.

Συγκεκριμένα, ο χρήστης των social media ρώτησε: “Γιατί θέλουν να σκοτώσουν τον Ντόναλντ Τραμπ;“. Τότε, o υποστηρικτής του πρώην προέδρου των ΗΠΑ και ιδιοκτήτης της πλατφόρμας, έγραψε: Και κανείς δεν προσπαθεί καν να δολοφονήσει τον Μπάιντεν/Καμάλα”.

Η ανάρτησή του, η οποία καταγράφηκε από χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, περιελάμβανε ένα emoji με σκεπτικό πρόσωπο.

Λίγο αργότερα, κατέβασε την ανάρτηση αφού προκάλεσε οργή και αντιδράσεις. Ο ίδιος, μάλιστα, είπε ότι το σχόλιο προοριζόταν για… αστείο.

“Λοιπόν, ένα μάθημα που έχω μάθει είναι ότι μόνο και μόνο επειδή λέω κάτι σε μια ομάδα και γελούν δεν σημαίνει ότι θα είναι τόσο ξεκαρδιστικό όσο μια ανάρτηση στο X”, έγραψε . “Αποδεικνύεται ότι τα αστεία είναι ΠΟΛΥ λιγότερο αστεία αν οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν το πλαίσιο”. πρόσθεσε.

Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε την ανάρτηση του κ. Μασκ τη Δευτέρα, χαρακτηρίζοντάς την «ανεύθυνη».

Ο Άντριου Μπέιτς, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, επανέλαβε τις δηλώσεις του κ. Μπάιντεν και της κ. Χάρις ότι δεν υπάρχει χώρος για πολιτική βία στις Ηνωμένες Πολιτείες. «Η βία πρέπει μόνο να καταδικάζεται, ποτέ να μην ενθαρρύνεται ή να αστειεύεται», είπε ο κ. Μπέιτς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα