Elon Musk: Περιορίζει τα tweets που μπορούν να δουν οι χρήστες και προκαλεί οργή

Elon Musk: Περιορίζει τα tweets που μπορούν να δουν οι χρήστες και προκαλεί οργή
Ο Έλον Μασκ AP

Προσωρινό όριο στον αριθμό των tweets που μπορούν να διαβάσουν οι χρήστες σε μια ημέρα πρόκειται να εφαρμόσει ο Ίλον Μασκ με την ανακοίνωσή του μέσω Twitter να ξεσηκώνει θύελλα αντιδράσεων.

Συνεχίζει τις σημαντικές, σχεδόν κοσμοϊστορικές αλλαγές, ο ιδιοκτήτης και CEO του “τεχνολογικού κολοσσού”, Ίλον Μασκ ξεσηκώνοντας μάλιστα εκ νέου αντιδράσεις, αφού όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, σχεδιάζει να εφαρμόσει ένα προσωρινό όριο στον αριθμό των tweets που μπορούν να διαβάσουν οι χρήστες σε μια ημέρα.

Όπως έκανε γνωστό ο ίδιος σε tweet του, οι μη επαληθευμένοι λογαριασμοί μπορούν να διαβάσουν έως και 600 δημοσιεύσεις την ημέρα, σε αντίθεση με τους επαληθευμένους λογαριασμούς οι οποίοι “περιορίζονται” στην ανάγνωση 6.000 αναρτήσεων την ημέρα.

Πιο “ριγμένοι” οι νέοι μη επαληθευμένοι λογαριασμοί, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να διαβάζουν μόλις 300 την ημέρα.

Όλα αυτά για “να αντιμετωπιστούν τα ‘ακραία επίπεδα’ εξαγωγής-συλλογής δεδομένων (data scraping) και χειρισμού συστήματος”, όπως έγραψε ο ίδιος.

Θέλοντας μάλιστα να “τρολάρει” την προηγούμενη ανακοίνωσή του, ο επικεφαλής της Tesla και της SpaceX με tweet έγραψε πως “έχω φτάσει στο όριο επειδή διάβασα όλες τις αναρτήσεις για το όριο ανάγνωσης“.

Με το όνομά του αλλά και το hashtag #TwitterDown να φτάνει στην κορυφή των trends παγκοσμίως και έχοντας δεχθεί ποικίλες αντιδράσεις ο ίδιος επέστρεψε λίγο αργότερα ανακοινώνοντας πως το όριο θα αυξηθεί, με τους επαληθευμένους λογαριασμούς να μπορούν να διαβάζουν 8.000 δημοσιεύσεις, οι μη επαληθευμένοι 800 και οι νέοι μη επαληθευμένοι 400 δημοσιεύσεις την ημέρα.

Σημειώνεται μάλιστα πως το προσωρινό μέτρο μπήκε ήδη σε εφαρμογή, αφού από την Παρασκευή, όσοι προσπαθούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στο Twitter τους ζητήθηκε να συνδεθούν για να δουν το περιεχόμενο. Η κίνηση αυτή ήταν ένα “προσωρινό μέτρο έκτακτης ανάγκης”, είπε ο Μασκ.

Υποστήριξε επίσης ότι η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης “λεηλατούσε τόσο πολύ δεδομένα που ήταν εξευτελιστική υπηρεσία για τους κανονικούς χρήστες”.

Το περιβόητο και πολυπόθητο… blue tick, ήταν δωρεάν πριν ο Μασκ αναλάβει το Twitter, με τους περισσότερους χρήστες πλέον να πρέπει να πληρώσουν ένα τέλος συνδρομής για την επαλήθευση του λογαριασμού τους.

Ορισμένοι μάλιστα λογαριασμοί υψηλού προφίλ, μεταξύ αυτών έχουν σήμα επαλήθευσης, παρόλο που δεν έχουν πληρώσει για αυτό, αν και ορισμένοι έχασαν προσωρινά τα μπλε σήματά τους τον Απρίλιο.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα