Ελπίδες ειρήνης: Κάθεται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης η κυβέρνησης της Υεμένης

Ελπίδες ειρήνης: Κάθεται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης η κυβέρνησης της Υεμένης
Tραυματίας από τους βομβαρδισμούς στην Υεμένη AP

Η κυβέρνηση της Υεμένης αποφάσισε να διαπραγματευτεί με τους Χούτι όπως είχε προτείνει ο ΟΗΕ. Αμεση η ανάγκη για ειρήνευση.

Ενα ακόμη βήμα για την κατάπαυση του πυρός στην Υεμένη έγινε την Δευτέρα όπως μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Η επίσημη κυβέρνηση της χώρας έκανε δεκτό το αίτημα του αίτημα και αναμένεται να καθίσει στο τραπέζι των ειρηνευτικών συνομιλιών που θα λάβουν άμεσα χώρα στη Σουηδία.

Η κυβέρνηση της μαρτυρικής χώρας τόνισε ότι θα πρέπει να αποφευχθεί να το θέσει οποιαδήποτε προϋπόθεση η πλευρά των ανταρτών Χούτι έτσι ώστε οι συνομιλίες να αρχίσουν και να συνεχιστούν απρόσκοπτα.

Την ίδια ώρα, ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ Μάρτιν Γκρίφιθ και ο επικεφαλής του Επισιτιστικού Προγράμματος του οργανισμού περιγράφουν με τα μελανότερα των χρωμάτων την κατάσταση την οποία βιώνουν οι άμαχοι στη μαρτυρική Υεμένη.

“Η χώρα δεν βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής” τόνισε ο δεύτερος, “είναι ήδη αντιμέτωπη με την καταστροφή”. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΗΕ έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι 18 εκατομμύρια πολίτες απειλούνται άμεσα με λιμό. Η ειρήνευση, άρα, φαντάζει άκρως απαραίτητη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα