Ελβετία: 11χρονος ερευνάται για ριζοσπαστικοποίηση από ακραίους ισλαμιστές

Διαβάζεται σε 2'
Ελβετία: 11χρονος ερευνάται για ριζοσπαστικοποίηση από ακραίους ισλαμιστές
Αστυνομία στην Ελβετία iStock

Στο “μικροσκόπιο” των ελβετικών αρχών βρίσκεται ένα αγόρι ηλικίας μόλις 11 ετών, καθώς φέρεται να ριζοσπαστικοποιήθηκε από ακραίους ισλαμιστές

Η αστυνομία στην Ελβετία έχει θέσει στο μικροσκόπιό της ένα αγόρι 11 ετών που φέρεται ότι ριζοσπαστικοποιήθηκε από ακραίους ισλαμιστές, μετέδωσε σήμερα η δημόσια ραδιοτηλεόραση της χώρας.

Πρόκειται για το νεότερο άτομο που έχει εμπλακεί σε μια τέτοια υπόθεση ποτέ στην Ελβετία.

Η αστυνομία του καντονιού του Βαλέ, στη νότια Ελβετία, ανέκρινε τον Ιούνιο το παιδί για «τα ρατσιστικά και μεροληπτικά σχόλια» που είχε αναρτήσει σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε η τηλεόραση. Οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιώθηκαν από το δικαστήριο ανηλίκων του καντονιού.

Ο 11χρονος παραδέχτηκε ότι είχε επαφές με άτομα που εμπλέκονται σε εξτρεμιστικά κινήματα στο εξωτερικό.

Το δικαστήριο δεν κατονόμασε τα εν λόγω «κινήματα» αλλά σύμφωνα με την τηλεόραση πρόκειται για ισλαμιστικές και τζιχαντιστικές οργανώσεις.

Οι τοπικές αρχές έχουν ξεκινήσει δικαστική έρευνα σε βάρος του παιδιού, η εθνικότητα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε. Το δικαστήριο ανηλίκων υπογράμμισε ότι δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί το επίπεδο της ριζοσπαστικοποίησής του και σε κάθε περίπτωση ο 11χρονος χαίρει του τεκμηρίου της αθωότητας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα