Εμπαπέ για ακροδεξιά: “Δεν μπορούμε να αφήσουμε τη χώρα στα χέρια αυτών των ανθρώπων”

Διαβάζεται σε 2'
Κιλιάν Εμπαπέ
Κιλιάν Εμπαπέ Sarah Meyssonnier/Pool Photo via AP

Κατά της γαλλικής Ακροδεξίας τοποθετήθηκε εκ νέου ο Κιλιάν Εμπαπέ, χαρακτηρίζοντας “καταστροφικά” τα αποτελέσματα του α’ γύρου των εκλογών. Το κάλεσμά του κατά του Εθνικού Συναγερμού.

Μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένθερμος επικριτής της Ακροδεξιάς στη Γαλλία και χρησιμοποιεί τη δημοσιότητά του με τον πιο ορθό τρόπο. Ο Κιλιάν Εμπαπέ επέλεξε να αναφερθεί εκ νέου στις γαλλικές εκλογές, χαρακτηρίζοντας “καταστροφικά” τα αποτελέσματα του α’ γύρου, όπου το κόμμα της Λεπέν σημείωσε άνετη νίκη.

Μόλις λίγες ημέρες μετά την πρώτη του τοποθέτηση για τις γαλλικές εκλογές και τη δημόσια στήριξη του συμπαίκτη του, Μάρκους Τουράμ, ο διεθνής ποδοσφαιριστής προέτρεψε για ακόμη μια φορά τους ψηφοφόρους “να αποκρούσουν την απειλή μιας κυβέρνησης ελεγχόμενης από τον Εθνικό Συναγερμό”.

Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του, όπως μεταδίδει ο Guardian, προειδοποίησε ότι η χώρα πρέπει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για να διασφαλίσει ότι το ακροδεξιό, αντιμεταναστευτικό κόμμα δεν θα μπορέσει να καταλάβει την εξουσία σε μια ταραχώδη πολιτική μάχη που έχει γίνει.

“Είναι μια επείγουσα κατάσταση”, πρόσθεσε όταν ρωτήθηκε για τις σκέψεις του σχετικά με τα αποτελέσματα του α’ γύρου των βουλευτικών εκλογών.

“Δεν μπορούμε να αφήσουμε τη χώρα μας να πέσει στα χέρια αυτών των ανθρώπων. Είναι πιεστικό. Είδαμε τα αποτελέσματα, είναι καταστροφικά. Ελπίζουμε πραγματικά ότι θα αλλάξει: ότι όλοι θα συσπειρωθούν, θα πάνε να ψηφίσουν και θα ψηφίσουν το σωστό κόμμα”.

Ο Εμπαπέ έδωσε έμφαση στη σημασία της ψήφου “τώρα, περισσότερο από ποτέ”.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα