Ενωμένες Ένoπλες Δυνάμεις της Ε.Ε.

default image

Οι ένοπλες δυνάμεις των χωρών μελών της ΕΕ συμμετείχαν στη στρατιωτική παρέλαση για την Εθνική Εορτή της Γαλλίας

Οι ένοπλες δυνάμεις όλων των χωρών μελών της ΕΕ συμμετείχαν σήμερα στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την Εθνική Εορτή της Γαλλίας, σε ανάμνηση της Γαλλικής Επανάστασης, ύστερα από πρόσκληση του γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί.

Η Ελλάδα συμμετείχε με μία διμοιρία καταδρομέων, ενώ ο έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, έλαβε μέρος στις εκδηλώσεις στις οποίες είχε προσκληθεί με τους ευρωπαίους ομολόγους του.

Μετά το “γκάρντεν πάρτι” στο Μέγαρο των Ιλισίων ο έλληνας υπουργός με δήλωσή του στους δημοσιογράφους χαρακτήρισε ως “εξαιρετική πρωτοβουλία” την πρόσκληση του προέδρου Σαρκοζί να παρελάσουν τμήματα των ενόπλων δυνάμεων όλων των ευρωπαϊκών χωρών.

“Ήταν μία πρόσκληση, είπε, που όλοι την αποδεχθήκαμε, γι’ αυτό και σήμερα παρίστανται όλοι οι υπουργοί εθνικής άμυνας των ευρωπαϊκών χωρών. Θεωρώ ότι στέλνουμε ένα μήνυμα έτσι προς τον ευρωπαίο πολίτη ότι πράγματι η Ευρώπη βήμα – βήμα μπορεί να αναπτύξει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις της στην πολιτική ασφάλειας και άμυνας, ώστε ο ευρωπαίος πολίτης να αισθάνεται ακόμη πιο ασφαλής.”


Ο κ. Μεϊμαράκης πρόσθεσε: “Ήταν τιμητικό και αισθάνθηκα υπερηφάνεια όταν είδα την ελληνική σημαία και τα τμήματα των ενόπλων δυνάμεων με το παράστημά τους, με το πολύ καλό βάδισμα και τη συνολική παρουσία που είχαν, να παρελαύνουν σε αυτή την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση κατεβαίνοντας από την αψίδα του θριάμβου.”

Σχετικά με τον γάλλο πρόεδρο και την προσωπική επαφή που είχε έως τα σήμερα μαζί του ο υπουργός απάντησε: 

“Έχουμε συναντηθεί αρκετές φορές με τον πρόεδρο Σαρκοζί, η τελευταία φορά ήταν στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του περιόδου, όπου μας είχε μιλήσει με τον παλμό και τον τόνο που έχει ο σημερινός πρόεδρος. 

Θεωρώ ότι έχει κάνει σημαντικά βήματα, υλοποιώντας πολλά από αυτά που είχε ανακοινώσει και θεωρώ ότι για το καλό της Ευρώπης, αλλά και ευρύτερα για την παγκόσμια κοινότητα, οι ηγέτες πρέπει να είναι συνετοί, άνθρωποι του μέτρου, όπως αποδεικνύεται, μέχρι στιγμής, ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας.”


Ο κ. Μεϊμαράκης επιβεβαίωσε τέλος ότι ο έλληνας πρωθυπουργός κ. Καραμανλής συνοδευόμενος από την υπουργό εξωτερικών κα Μπακογιάννη πρόκειται να επισκεφθούν τη Γαλλία στις 30 Ιουλίου, όπου και θα έχουν συνομιλίες με τον πρόεδρο Σαρκοζί.

(ΠΗΓΗ: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα