Ένοπλη επίθεση στη νότια Ιερουσαλήμ με 6 τραυματίες – Νεκροί οι δράστες

Διαβάζεται σε 2'
Δυτική Όχθη
Δυνάμεις της ισραηλινής αστυνομίας στη Δυτική Όχθη AP Photo/Mahmoud Illean

Ένοπλη επίθεση σημειώθηκε νωρίτερα στη Δυτική Όχθη, νότια της Ιερουσαλήμ, κατά την οποία τραυματίστηκαν 6 άνθρωποι. Νεκροί οι δράστες.

Έξι μέλη της ισραηλινής αστυνομίας τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά, κατά τη διάρκεια ένοπλης επίθεσης σε σημείο ελέγχου (checkpoint) νότια της Ιερουσαλήμ προς τη Δυτική Όχθη, όπως ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης (16/11), η τοπική αστυνομία.

Σύμφωνα με τους Times of Israel, ένα από τα θύματα της επίθεσης δήλωσε ότι “όλες οι πόρτες ενός λευκού Skoda άνοιξαν ταυτόχρονα, με κάθε ένοπλο να πυροβολεί προς διαφορετική κατεύθυνση και τις δυνάμεις ασφαλείας να ανταποδίδουν γρήγορα τα πυρά”.

Όπως μετέδωσε το Reuters, και οι τρεις δράστες της επίθεσης σκοτώθηκαν, όταν οι ισραηλινές δυνάμεις ανταπέδωσαν τα πυρά.

Η αστυνομία του Ισραήλ ανέφερε ότι το αυτοκίνητο με το οποίο έφτασαν οι δράστες είχε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και αναγνώρισε δύο από αυτούς ως Παλαιστίνιους από την περιοχή της Χεβρώνας. Πρόσθεσε ότι μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν πολλά όπλα, μεταξύ των οποίων δύο τουφέκια M16, δύο πιστόλια, περίπου 10 γεμισμένοι γεμιστήρες, εκατοντάδες επιπλέον σφαίρες και δύο τσεκούρια.

Στο όχημα βρέθηκαν επίσης στολές που έμοιαζαν με αυτές του ισραηλινού στρατού.

Ο αστυνομικός διευθυντής Kobi Shabtai, ο οποίος έφτασε στον τόπο της επίθεσης, δήλωσε ότι αυτό υποδεικνύει ότι είχαν σχεδιάσει μια πολύ μεγαλύτερης κλίμακας επίθεση μέσα στην Ιερουσαλήμ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα