Επεισόδια στη Κένυα: Τουλάχιστον 6 νεκροί, στο νοσοκομείο 53 παιδιά μετά από ρίψη δακρυγόνων

Επεισόδια στη Κένυα: Τουλάχιστον 6 νεκροί, στο νοσοκομείο 53 παιδιά μετά από ρίψη δακρυγόνων
Διαδηλώσεις στην Κένυα AP

Η αστυνομία, στο Ναϊρόμπι της Κένυας, προχώρησε σε ρίψη δακρυγόνων, με 53 παιδιά να μεταφέρονται στο νοσοκομείο, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων για τους αξημένους φόρους.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τετάρτη σε διάφορες πόλεις της Κένυας σε διαδηλώσεις έπειτα από κάλεσμα της αντιπολίτευσης, με αφορμή την αύξηση των φόρων. Παρά την απαγόρευση από τις αρχές, οι διαδηλώσεις έγιναν κανονικά.

Τα επεισόδια συνεχίζονται, με 53 παιδιά να μεταφέρονται εσπευσμένα στο νοσοκομείο του Ναϊρόμπι, έπειτα από ρίψη δακρυγόνων από την αστυνομία, σύμφωνα με το BBC.

Τα παιδιά, αφού τους δόθηκε η κατάλληλη θεραπεία, αφέθηκαν ελεύθερα. Υπέστησαν αναπνευστικές δυσκολίες, ενώ βρίσκονταν σε κατάσταση σοκ.

Αν και οι νεκροί από τις διαδηλώσεις προς το παρόν είναι επισήμως 6, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάνουν λόγο για τουλάχιστον 12 νεκρούς και πολλούς τραυματίες.

Οι διαδηλώσεις είχαν απαγορευτεί, ωστόσο ο εξοργισμένος κόσμος βγήκε στους δρόμους, για να διαμαρτυθεί για το αυξανόμενο κόστος διαβίωσης και για ένα νέο νομοσχέδιο, στο οποίο περιλαμβάνεται η επιπλέον αύξηση φόρων.

Οι επίμαχες αυξήσεις περιλαμβάνουν τον διπλασιασμό των φόρων στα καύσιμα και την παρακράτηση στους μισθούς σε όλους τους εργαζόμενους, για να χρηματοδοτηθεί ένα πρόγραμμα φτηνής κατοικίας.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα