Επέστρεψαν οι πρώτοι Έλληνες που βρίσκονταν στο Ισραήλ – “Μπαίναμε στο bomb room”

Διαβάζεται σε 2'
israel
Άφιξη Ισραηλινών και Ελλήνων στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" Menelaos Myrillas / SOOC

Τα ξημερώματα της Δευτέρας αφίχθησαν στη χώρα οι πρώτοι Έλληνες που βρίσκονταν στο Ισραήλ εν μέσω της άνευ προηγουμένου επίθεσης από το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα της Χαμάς.

Ανακουφισμένοι αισθάνονται οι 81 Έλληνες που τα ξημερώματα της Δευτέρας (09/10) επέστρεψαν στην Ελλάδα από το Ισραήλ όπου βρίσκονταν όταν ξέσπασαν οι συγκρούσεις από τη Χαμάς, σε αυτή που θεωρείται η πιο πολύνεκρη επίθεση στην επικράτεια του Ισραήλ από ιδρύσεως κράτους.

Λίγο πριν τη 1 τα ξημερώματα της Δευτέρας, οι Έλληνες που βρίσκονταν οργανωμένα σε Ισραήλ και Ιεροσόλυμα και τις προηγούμενες ώρες παρέμεναν εγκλωβισμένοι εν μέσω συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή αφήχθησαν στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” και περιέγραψαν όσα βίωσαν.

Όπως ανέφερε ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ Αλέξανδρος Μέμος, οι Έλληνες που επέστρεψαν είχαν πάει για προσκήνυμα στους Αγίους Τόπους και σύμφωνα με το πρόγραμμά τους θα επέστρεφαν κανονικά χθες Κυριακή, ωστόσο λόγω του πολέμου υπήρξε καθυστέρηση.

“Εγώ έμενα σε έναν φίλο μου στο Τελ Αβίβ. Μπαίναμε στο bomb room από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. [Βόμβες] έπεφταν από τις 06:30 το πρωί μέχρι τις 10:30 και άρχιζαν ξανά το απόγευμα μέχρι το βράδυ”, δήλωσε χαρακτηριστικά ένας εκ των Ελλήνων που επέστρεψαν στη χώρα, ενώ ένας άλλος έκανε λόγο για “δραματικές στιγμές“.

Στην Ελλάδα κατέφτασαν επίσης από το Τελ Αβίβ και άλλες πτήσεις κυρίως με ξένους υπηκόους και Ισραηλινούς που έρχονται στη χώρα μας καθώς αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπουργείου Εξωτερικών, χθες αφίχθησαν οι 81, που ήταν μέρος δύο οργανωμένων εκδρομών, από τους 149 Έλληνες που βρίσκονταν στο Ισραήλ, με το ελληνικό ΥΠΕΞ να καταβάλει προσπάθεια για τον επαναπατρισμό και των υπολοίπων μεμονωμένων επισκεπτών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα