Επικεφαλής Ιαπωνικής συμμορίας καταδικάστηκε σε θάνατο

Επικεφαλής Ιαπωνικής συμμορίας καταδικάστηκε σε θάνατο
Φωτογραφία αρχείου ap/Kiyoshi Ota

Ιαπωνικό δικαστήριο έκρινε ένοχο για μια δολοφονία και τρεις τραυματισμούς πολιτών, τον αρχηγό εγκληματικής συμμορίας.

Επαρχιακό δικαστήριο στην Ιαπωνία, καταδίκασε την Τρίτη (24/08) σε θάνατο, τον αρχηγό εγκληματικής ομάδας ύστερα από περιστατικά εγκληματικών ενεργειών εις βάρος πολιτών. Από τις επιθέσεις που είχαν σημειωθεί, ένας είχε σκοτωθεί και τρεις τραυματίστηκαν.

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός NHK, μετέδωσε πως δεν υπάρχουν άμεσα στοιχεία που να αποδεικνύουν παρ’ όλα αυτά πως οι επιθέσεις προήλθαν από διαταγή του αρχηγού της συμμορίας.

Κατά τη διάρκεια του δικαστηρίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην πόλη Φουκουόκα, δυτικά της Ιαπωνίας, ο δικαστής αποφάνθηκε πως ήταν αδιανόητο οι επιθέσεις να συντονίστηκαν χωρίς την άδεια του επικεφαλής της συμμορίας.

Η συμμορία είναι γνωστή στην Ιαπωνία ως Kudo-Kai και όπως ανέφερε το NHK μεταξύ 1998 και 2014, τα μέλη της ομάδας είχαν διαπράξει εγκλήματα εναντίον πολιτών. Μεταξύ των θυμάτων που έχουν τραυματιστεί από τις επιθέσεις της συμμορίας, ήταν μια νοσοκόμα και ένας πρώην αστυνομικός.

Οι δικηγόροι υπεράσπισης του 74χρονου επικεφαλής της Kudo-kai, Satoru Nomura, όπως αναφέρει το CNN, σχεδιάζουν να ασκήσουν έφεση στην απόφαση, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα