Επιμένει ο Τραμπ: Ψηφίστε με Χριστιανοί, δεν θα χρειαστεί να το κάνετε ποτέ ξανά

Διαβάζεται σε 4'
Ντόναλντ Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ AP Photo

Σε συνέντευξή του στο Fox News, ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε το ότι οι Χριστιανοί δεν θα χρειαστεί να ξαναψηφίσουν, αν αυτός εκλεγεί, παρά το κύμα αντιδράσεων.

Ο πρώην Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σε συνέντευξη που μεταδόθηκε το βράδυ της Δευτέρας (29/07) στις ΗΠΑ, επανέλαβε τον πρόσφατο ισχυρισμό του ότι οι Χριστιανοί δεν θα χρειαστεί ποτέ να ξαναψηφίσουν εάν τον ψηφίσουν αυτόν τον Νοέμβριο, χωρίς να ανακαλεί στο ελάχιστο τα όσα είπε, παρά το κύμα αντιδράσεων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ είπε την περασμένη Παρασκευή σε μια συγκέντρωση Χριστιανών συντηρητικών: «Σας αγαπώ. Πρέπει να βγείτε και να ψηφίσετε. Σε τέσσερα χρόνια, δεν θα χρειαστεί να ξαναψηφίσετε. Θα το έχουμε φτιάξει τόσο καλά, που δεν θα χρειαστεί να ψηφίσετε ξανά».

Στη συνέντευξή του στην Λόρα Ίνγκραχαμ του Fox News, ο Τραμπ επανέλαβε τα όσα ισχυρίστηκε σύμφωνα με τους New York Times, όταν εκείνη τον ρώτησε το εξής: «Λένε ότι είπατε σε ένα πλήθος Χριστιανών ότι δεν θα χρειαστεί να ψηφίσουν στο μέλλον».

Ο Τραμπ απάντησε λέγοντας: «Αφήστε με να πω τι εννοώ με αυτό. Είχα ένα τεράστιο πλήθος, μιλώντας σε Χριστιανούς – συνολικά, εννοώ, αυτό ήταν ένα πλήθος που με συμπαθούσε πολύ» για να συνεχίσει ισχυριζόμενος πως οι Καθολικοί «αντιμετωπίζονται πολύ άσχημα από αυτήν την κυβέρνηση» και ότι «είναι σαν να διώκονται». Στη συνέχεια, είπε ότι οι Εβραίοι που ψηφίζουν Δημοκρατικούς «πρέπει να εξετάσουν το κεφάλι τους», μια άποψη που έχει εκφράσει πολλές φορές στο παρελθόν, με αποτέλεσμα να τον κατηγορούν για αντισημιτισμό. Στη συνέχεια, επανέλαβε τη δήλωσή του της Παρασκευής.

«Είπα, ψηφίστε για μένα, δεν θα χρειαστεί να το κάνετε ξανά. Είναι αλήθεια», είπε. «Επειδή πρέπει να βγάλουμε την ψήφο. Οι Χριστιανοί δεν είναι γνωστοί ως μεγάλη εκλογική ομάδα. Δεν ψηφίζουν. Και τους εξηγώ αυτό. Δεν ψηφίζετε ποτέ. Αυτή τη φορά, ψηφίστε. Θα διορθώσω τη χώρα, δεν θα χρειαστεί να ψηφίσετε ξανά. Δεν θα χρειαστώ την ψήφο σας».

Η Ίνγκραχαμ του έδωσε μια “πάσα” στη συνέχεια να “μαζέψει” τη δήλωση αυτή λέγοντάς του το εξής: «Εννοείτε ότι δεν χρειάζεται να ψηφίσετε για εσάς, επειδή θα έχετε τέσσερα χρόνια στη θητεία».

Εκεί ο Τραμπ άρχισε να μιλάει για τους ιδιοκτήτες όπλων που δεν ψηφίζουν, αλλά η Ίνγκραχαμ τον διέκοψε. «Ερμηνεύεται, όπως δεν εκπλήσσεστε να ακούσετε, από την αριστερά ότι, λοιπόν, δεν θα υπάρξει ποτέ άλλη εκλογή», είπε. «Λοιπόν, μπορείτε τουλάχιστον να απαντήσετε -». Ο Τραμπ τη διέκοψε, ισχυριζόμενος ξανά ότι οι Χριστιανοί «ψηφίζουν σε πολύ μικρά ποσοστά», και άρχισε να μιλάει για το πώς θα αλλάξει τις πρακτικές ψηφοφορίας.

Στη συνέχεια επανέλαβε τη δήλωσή του της Παρασκευής μία ακόμη φορά, λέγοντας ότι το μήνυμά του ήταν: «Μην ανησυχείτε για το μέλλον. Πρέπει να ψηφίσετε στις 5 Νοεμβρίου. Μετά από αυτό, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την ψηφοφορία ξανά. Δεν με νοιάζει, γιατί θα το διορθώσουμε. Η χώρα θα διορθωθεί και δεν θα χρειαστούμε καν την ψήφο σας πια, γιατί ειλικρινά θα έχουμε τόση αγάπη, αν δεν θέλετε να ψηφίσετε πια, αυτό είναι εντάξει».

Η δημοκρατία έχει αποτελέσει βασικό θέμα της καμπάνιας του Προέδρου Μπάιντεν και τώρα της Αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις, καθώς και πολλών υποψηφίων των Δημοκρατικών, και τα σχόλια του Τραμπ έχουν ενισχύσει αυτή την κουβέντα.

Μεταξύ άλλων, η Ίνγκραχαμ σημείωσε ότι οι Δημοκρατικοί υποστηρίζουν ότι ο Τραμπ μπορεί να μην φύγει ποτέ από το γραφείο αν εκλεγεί ξανά, και τον ρώτησε, γελώντας, «Αλλά θα φύγετε από το γραφείο μετά από τέσσερα χρόνια;». «Φυσικά. Παρεμπιπτόντως, το έκανα και την τελευταία φορά», είπε ο Τραμπ.

Ο Τραμπ έφυγε από το γραφείο το 2021 μετά από την αποτυχία της εκστρατείας του και των συμμάχων του να ανατρέψουν τις εκλογές, και αφού οι υποστηρικτές του κατέλαβαν το Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου για να προσπαθήσουν να σταματήσουν το Κογκρέσο από την επικύρωση των αποτελεσμάτων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα