Επίσκεψη Σιούφα στη Νέα Υόρκη

default image

Ο κ. Δ. Σιούφας, θα αφιχθεί στη Νέα Υόρκη το βράδυ για να λάβει μέρος στις εκδηλώσεις της Ομογένειας για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

Ο πρόεδρος της Βουλής, κ. Δημήτρης Σιούφας, αναμένεται να αφιχθεί στη Νέα Υόρκη σήμερα το βράδυ (ώρα Ελλάδας) για να λάβει μέρος στις εκδηλώσεις της Ομογένειας για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Ο κ. Σιούφας θα είναι τελετάρχης στη μεγάλη ελληνική παρέλαση, που θα γίνει την Κυριακή στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν και στην οποία θα συμμετάσχουν ο δήμαρχος της πόλης, κ. Μάικλ Μπλούμπεργκ, Αμερικανοί βουλευτές και γερουσιαστές, αξιωματούχοι των δημοτικών, πολιτειακών και ομοσπονδιακών αρχών, ενώ έχουν δηλώσει συμμετοχή 90 ομογενειακοί φορείς (ομοσπονδίες, σύλλογοι, κοινότητες, φοιτητικές οργανώσεις, σχολεία και εταιρείες), 50 άρματα και 20 φιλαρμονικές. Από την Ελλάδα, όπως κάθε χρόνο, θα παρελάσει άγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς.

Τον κ. Σιούφα θα συνοδεύει διακομματική αντιπροσωπεία της Βουλής αποτελούμενη από τους βουλευτές: Νικόλαο Τσιαρτσιώνη, Ν.Δ και πρόεδρο Επιτροπής Αποδήμου Ελληνισμού, Ιωάννη Τραγάκη, Γενικό Γραμματέα Κ.Ο. Ν.Δ., Παρθένα Φουντουκίδου-Θεοχαρίδου, Ν.Δ. και μέλος Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού, Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο, Ν.Δ., Βασιλική Παπανδρέου, ΠΑΣΟΚ, Χρήστο Παπουτσή, ΠΑΣΟΚ, Θεοδώρα Τζάκρη, ΠΑΣΟΚ, Ιωάννη Διαμαντίδη, ΠΑΣΟΚ, Δήμο Κουμπούρη, ΚΚΕ και μέλος Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού και Σπυρίδωνα- Άδωνι Γεωργιάδη, ΛΑΟΣ και μέλος Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού. Επίσης, θα παραστούν και άλλα μέλη του Κοινοβουλίου που συμμετείχαν στις ελληνικές παρελάσεις στη Φιλαδέλφεια και στο Σικάγο, την περασμένη Κυριακή.

Ο πρόεδρος της Βουλής και τα μέλη της διακομματικής αντιπροσωπείας θα συναντηθούν αύριο με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Δημήτριο και στη συνέχεια θα επισκεφθούν το Ελληνικό Σχολείο του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια.

Στο αυριανό πρόγραμμά τους περιλαμβάνεται και επίσκεψη στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης για να δουν την έκθεση για το Μινωικό Πολιτισμό.

Το Σάββατο, θα συναντηθούν με μέλη της AΧΕΠΑ, του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού και θα παραστούν στο συνέδριο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής.

Τη Δευτέρα, ο κ. Σιούφας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην έδρα Δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (NYU), ενώ η Αντιπροσωπεία της Βουλής θα επισκεφθεί το “Hellenic Classical Charter School” και το ημερήσιο σχολείο της κοινότητας των Τριών Ιεραρχών στο Μπρούκλιν.

Εκτός από τις προαναφερθείσες επισκέψεις και επαφές, ο πρόεδρος και τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου θα παραστούν σε όλες τις εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν αύριο, το Σάββατο και την Κυριακή για την εθνική επέτειο.

Τις εκδηλώσεις και την παρέλαση διοργανώνει η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, η οποία φέτος συμπληρώνει 70 χρόνια από την ίδρυσή της.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα