Επιστήμονες ερευνούν τσίχλα που θα ‘σταματά’ τον Covid-19 στο στόμα
Οι ερευνητές του University of Pennsylvania δούλεψαν επί τσίχλας που όπως λένε, μπορεί να λειτουργήσει συνδυαστικά με το εμβόλιο ως προς τον περιορισμό του Covid-19. Πώς 'λειτουργεί' το σκεύασμα.
- 24 Νοεμβρίου 2021 11:45
Οι ακαδημαϊκοί όλου του πλανήτη βρίσκονται σε μια διαρκή αναζήτηση τρόπων που θα μας βοηθήσουν να ζήσουμε με τον Covid-19, χωρίς να αυξηθεί περαιτέρω ο τραγικός απολογισμός και που τελικά, θα τον νικήσουν. Στα επιστημονικά εργαστήρια μελετώνται και δοκιμάζονται από διαγνωστικά τεστ έως χάπια που στοχεύουν στον περιορισμό της μεταδοτικότητας, αλλά και την οχύρωση του οργανισμού μας.
Ερευνητές του University of Pennsylvania προσέγγισαν το θέμα λίγο διαφορετικά: ο τίτλος της μελέτης που έκαναν και δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Molecural Therapy είναι “απομάκρυνση του SARS-CoV-2 στο σάλιο, με τη χρήση μετατρεπτικού ενζύμου αγγειοτενσίνης 2, σε τσίχλα για τη μείωση της στοματικής μετάδοσης του ιού και της μόλυνσης”.
Στην παρουσίαση της δουλειάς τους, γράφουν πως “για να προωθηθεί μια νέα ιδέα απομάκρυνσης του ιού στη στοματική κοιλότητα -τον κύριο χώρο αναπαραγωγής του- δοκιμάστηκαν πρωτεΐνες παγίδευσης του ιού σε χλωροπλάστες και αναπτύχθηκε υλικό κλινικής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του FDA. Οι τσίχλες (2g) περιέχουν φυτικά κύτταρα (σ.σ. αναφέρονται ποια είναι αυτά) και έχουν φυσικά χαρακτηριστικά και γεύση/άρωμα συμβατικών τσιχλών, χωρίς να χάνεται κάποια πρωτεΐνη από τη συμπίεση”. Η εισαγωγή καταλήγει στο “η τσίχλα με πρωτεΐνες που παγιδεύουν ιούς προσφέρει μια γενική, οικονομική, στρατηγική για την προστασία των ασθενών από επιμολύνσεις, σε ό,τι αφορά τους περισσότερους στοματικούς ιούς, μέσω της απομάκρυνσης ή της ελαχιστοποίησης μετάδοσης σε άλλους”.
Το προϊόν που έφτιαξαν οι επιστήμονες και χρίζει περαιτέρω μελέτης, μπορεί να συντηρηθεί για χρόνια σε κανονικές θερμοκρασίες. Τονίζεται ότι η χρήση τσίχλας για τη μείωση του ιικού φορτίου στο σάλιο, προτείνετε ως επιπλέον στήριξη στα οφέλη των εμβολίων και μπορεί να γίνει ιδιαίτερα χρήσιμη σε χώρες όπου τα εμβόλια δεν έχουν φτάσει ακόμα -ή δεν είναι οικονομικά προσιτά. Την είδηση μετέδωσε πρώτο το Reuters.
Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις