Επίθεση Ερντογάν κατά Σουηδίας: “Αλαζόνες οι Δυτικοί – Προσβολή των ιερών αξιών των μουσουλμάνων”

Επίθεση Ερντογάν κατά Σουηδίας: “Αλαζόνες οι Δυτικοί – Προσβολή των ιερών αξιών των μουσουλμάνων”
Ερντογάν 2023 Ali Unal/AP Photo

Την καύση του Κορανίου κατά τη διάρκεια κινητοποίησης στη Σουηδία κατήγγειλε ο Ερντογάν. Χαρακτήρισε "αλαζόνες" τους Δυτικούς και τόνισε ότι η Τουρκία δεν θα υποκύψει ποτέ σε μια πολιτική προσκλήσεων ή απειλών.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε τη Σουηδία επειδή η σκανδιναβική χώρα έδωσε άδεια για μια κινητοποίηση κατά την οποία διαδηλωτές έκαψαν ένα αντίτυπο του Κορανίου στη Στοκχόλμη, λέγοντας ότι η Τουρκία δεν θα υποκύψει ποτέ σε μια πολιτική προσκλήσεων ή απειλών.

«Θα διδάξουμε στους αλαζόνες Δυτικούς ότι δεν είναι θέμα ελευθερίας έκφρασης η προσβολή των ιερών αξιών των μουσουλμάνων», είπε ο Ερντογάν, καταγγέλλοντας «με τον πιο έντονο τρόπο» την ενέργεια αυτή.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι η Άγκυρα θα δώσει την πιο δυνατή απάντηση σε αυτό που αποκάλεσε τη αχρεία διαμαρτυρία.

Μετά το παραπάνω περιστατικό, η διπλωματία του Μαρόκου καταδίκασε την καύση αντιτύπου του Κορανίου στη Στοκχόλμη, κάνοντας λόγο για “προσβλητική” και “ανεύθυνη” πράξη και ανακαλώντας επ’ αόριστον την Τετάρτη (28/6) τον πρεσβευτή του βασιλείου στη Σουηδία, σύμφωνα και με το σχετικό δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα