Επίθεση με μαχαίρι σε νηπιαγωγείο στην Κίνα – Συνελήφθη ύποπτος

Επίθεση με μαχαίρι σε νηπιαγωγείο στην Κίνα – Συνελήφθη ύποπτος
Αστυνομία στην Κίνα 2022 Ng Han Guan/AP Photo

Στη σύλληψη του φερόμενου ως δράστη της επίθεσης με μαχαίρι σε νηπιαγωγείο στην Κίνα από την οποία έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και άλλοι έξι τραυματίστηκαν προχώρησαν οι Αρχές.

Στα χέρια των κινεζικών αρχών βρίσκεται ένας άνδρα που θεωρείται ύποπτος ότι σκότωσε τρία άτομα και τραυμάτισε έξι σε επίθεση με μαχαίρι σε νηπιαγωγείο στη νότια επαρχία Τζιανγκσί την Τετάρτη (03/08), σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους δημόσιας ασφάλειας.

Η αστυνομία ανέφερε ότι ο ύποπτος, που ταυτοποιήθηκε ως ο 48χρονος Liu Xiaohui, διέφυγε σε μια ορεινή περιοχή σε μια γειτονική κομητεία μετά την επίθεση, πυροδοτώντας έρευνα από περισσότερους από 1.000 αστυνομικούς.

Ο Liu συνελήφθη 12 ώρες αργότερα, στις 10:50 μ.μ. (τοπική ώρα) της Τετάρτης, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία την Πέμπτη.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το εάν ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης βρίσκονται και παιδιά, καθώς οι ταυτότητες των θυμάτων δεν έχουν δοθεί ακόμη στη δημοσιότητα.

Ωστόσο, αξιωματούχοι του υπουργείου Παιδείας στο Jiangxi ζήτησαν επείγουσες προσπάθειες για «την έγκαιρη θεραπεία των τραυματισμένων παιδιών και την παρηγοριά στις οικογένειες των θυμάτων».

Τα σχολεία της περιοχής έχουν παροτρυνθεί να «ενισχύσουν την ασφάλεια των campus». Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε το υπουργείο, “όλα τα σχολεία σε όλες τις περιφέρειες πρέπει να συνεργαστούν με τη δημόσια ασφάλεια (και) με άλλα τμήματα για να διεξαγάγουν άμεσα και ολοκληρωμένα μια σημαντική έρευνα και διόρθωση πιθανών ζητημάτων ασφάλειας σε campus, συμπεριλαμβανομένων των νηπιαγωγείων”, προσθέτοντας ότι σχολεία με «ανεπαρκές προσωπικό ασφαλείας ή ανεπαρκή μέτρα ασφαλείας» θα ήταν κλειστά για το υπόλοιπο της καλοκαιρινής περιόδου.

Επιθέσεις με μαχαίρι συμβαίνουν τακτικά στην Κίνα, λόγω έλλειψης άλλων φονικών οργάνων που χρησιμοποιούνται για ανθρωποκτονίες σε μια χώρα όπου η οπλοφορία δεν επιτρέπεται για τους απλούς πολίτες.

Ορισμένες από αυτές τις επιθέσεις στοχεύουν ειδικά νέους μαθητές και συμβαίνουν σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα κάθε χρόνο.

Γενικώς, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, διαπράττονται από άτομα που θέλουν να εκδικηθούν την κοινωνία ή που τρέφουν δυσαρέσκεια για το σχολείο που βάζουν στο στόχαστρό τους.

Τον Ιούνιο του 2021, ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι σκότωσε έξι ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 14 στους δρόμους της Ανκίνγκ στην ανατολική Κίνα.

Ένα άτομο οπλισμένο με μαχαίρι επιτέθηκε σε νηπιαγωγείο στο Μπεϊλιού, στα νότια της χώρας, τον περασμένο Απρίλιο, σκοτώνοντας δύο παιδιά και τραυματίζοντας 16 ανθρώπους.

Το 2018, ένας άνδρας που σκότωσε με μαχαίρι εννέα παιδιά και τραυμάτισε 11 στη βόρεια Κίνα καταδικάστηκε σε θάνατο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα