Επίθεση στη Γαλλία: Ένας άνδρας συνελήφθη από τις αρχές

Επίθεση στη Γαλλία: Ένας άνδρας συνελήφθη από τις αρχές
French soldiers walk near the scene where French soldiers were hit and injured by a vehicle in the western Paris suburb of Levallois-Perret near Paris, France, Wednesday, Aug. 9, 2017. French police are searching for a driver who slammed his BMW into a group of soldiers, injuring six of them in an apparent ambush before speeding away, officials said. The incident in Levallois, northwest of Paris, is the latest of several attacks targeting security forces in France.(AP Photo/Kamil Zihnioglu) AP

Ένας 37χρονος που φέρεται να οδηγούσε το όχημα που προσέκρουσε στους στρατιωτικούς φαίνεται πως συνελήφθη λίγο μετά το μεσημέρι από τις αρχές. Για εσκεμμένη πράξη μιλούν οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση

Ένας άνδρας 37 ετών συνελήφθη στον αυτοκινητόδρομο Α16, με κατεύθυνση προς το Καλέ της Γαλλίας και όπως όλα δείχνουν είναι ύποπτος για την επίθεση το πρωί σε βάρος έξι στρατιωτικών. Οι αρχές ισχυρίζονται πως εκείνος επέβαινε στο όχημα που εμβόλισε τους στρατιωτικούς τραυματίζοντάς τους δύο εξ αυτών σοβαρά στην πόλη Λεβαλουά.

Η σύλληψη έγινε στη 13.30 (ώρα Γαλλίας) με τον άνδρα να οδηγεί μια μαύρη BMW. Όπως αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ, οι αρχές ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο με τον ύποπτο να προχωρά σε μια κίνηση που ερμηνεύτηκε ως προσπάθεια να πιάσει όπλο, με αποτέλεσμα να ανοίξουν πυρ. Πέντε σφαίρες τον τραυμάτισαν και μετά τη σύλληψή του οδηγήθηκε άμεσα στο νοσοκομείο. Αρχικά ο άνδρας επιχείρησε να διαφύγει παρασύροντας ένα όχημα της αστυνομίας.

Ο οδηγός παρέσυρε με το όχημά του έξι Γάλλους στρατιώτες στο προάστιο Λεβαλουά – Περέ (Ο-ντε-Σεν) του Παρισιού. Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού, οι έξι στρατιώτες έχουν τραυματιστεί. Δύο από τους ενστόλους υπέστησαν κατάγματα, ενώ οι άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν πιο ελαφρά. Όλοι τους νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.


Ο υπουργός εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράρ Κολόμπ ανέφερε πως επρόκειτο για εσκεμμένη πράξη σε βάρος των στρατιωτικών. “Το αυτοκίνητο που βρισκόταν στη γειτονιά, πλησίασε αργά προς το σημεία και πέντε μέτρα από τους στρατιωτικούς επιτάχυνε” εξήγησε ο κ. Κολόμπ από το νοσοκομείο του Μπεζάν όπου βρισκόταν προκειμένου να επισκεφτεί τους τραυματίες.

Ο υπουργός Αμύνης Φλοράνς Παρλί ανακοίνωσε νωρίς το απόγευμα νεότερα για την υγεία των έξι τραυματιών λέγοντας πως υπάρχουν “καθησυχαστικά νέα για την κατάσταση της υγείας τους”. Όπως πρόσθεσε παρότι υπήρχαν αρχικά φόβοι για την υγεία τους, κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

AP Photo/Kamil Zihnioglu

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα