Επίθεση στη Στοκχόλμη: Υπό εξέταση ύποπτη συσκευή που εντοπίστηκε στο φορτηγό

Επίθεση στη Στοκχόλμη: Υπό εξέταση ύποπτη συσκευή που εντοπίστηκε στο φορτηγό
A destroyed truck is pulled away by a service car after it was driven into a department store in Stockholm, Sweden, Saturday, April 8, 2017. The hijacked beer truck plowed into pedestrians at the central Stockholm department store on Friday, sending screaming shoppers fleeing in panic in what Sweden's prime minister called a terrorist attack. (AP Photo/Markus Schreiber) AP

"Σε αυτό το στάδιο, δεν μπορώ να πω αν πρόκειται για βόμβα ή για κάτι άλλο", δήλωσε ο αρχηγός της σουηδικής αστυνομίας

Η σουηδική αστυνομία ανακοίνωσε το Σάββατο ότι εξετάζεται μία συσκευή που εντοπίστηκε στη θέση του οδηγού του φορτηγού που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση στο κέντρο της Στοκχόλμης και η οποία προκάλεσε το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσοτέρων από 12.

“Βρήκαμε κάτι στο φορτηγό, στη θέση του οδηγού, μια συσκευή, η οποία δε θα έπρεπε να βρίσκεται εκεί. Σε αυτό το στάδιο, δεν μπορώ να πω αν πρόκειται για βόμβα ή για κάποιο άλλο εύφλεκτο υλικό,” δήλωσε ο αρχηγός της σουηδικής αστυνομίας Νταν Έλιασον.

“Εάν πρόκειται για κλασική βόμβα ή για άλλη συσκευή εκρηκτικών ή για κάτι άλλο, αυτό αποτελεί αντικείμενο της τεχνικής ανάλυσης,” συμπλήρωσε.

Παράλληλα, η σουηδική αστυνομία εκφράζει την πεποίθησή της, ότι έχει συλλάβει το βασικό ύποπτο για τη χθεσινή επίθεση, χωρίς ωστόσο, ν΄ αποκλείει την πιθανότητα εμπλοκής κι άλλων συνεργών.

“Όλες οι υγιείς δυνάμεις θα συσπειρωθούν ενάντια στον φανατισμό”

«Η τυφλή και μισαλλόδοξη βία που έθεσε στο στόχαστρο της την ειρηνική Σουηδία θα επιτύχει το εντελώς αντίθετο, συσπειρώνοντας όλες τις υγιείς δυνάμεις ενάντια στο φανατισμό», τονίζει η Μητρόπολη Σουηδίας για την αιματηρή επίθεση με φορτηγό στη Στοκχόλμη.

Σε ανακοίνωσή της, σημειώνει πως «στη σκιά του θλιβερού περιστατικού που αμαυρώνει την επερχόμενη εορτή του Αγίου Πάσχα, η σκέψη και οι προσευχές μας συνοδεύουν τις οικογένειες και τα προσφιλή πρόσωπα των αδίκως φονευθέντων και τραυματισθέντων αδελφών μας».

Επισημαίνει, μάλιστα, πως «στις δύσκολες αυτές στιγμές επιβεβαιώνεται η σταθερή σχέση εμπιστοσύνης και συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ της επαρχίας του Οικουμενικού Θρόνου στη σκανδιναβική χερσόνησο, του Σουηδικού Βασιλείου και της τοπικής κοινωνίας, με τους οποίους βιώνουμε τις ίδιες ανησυχίες».

(Φωτό: AP Photo/Markus Schreiber)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα