Επίθεση στο Βερολίνο: ‘Πολύ πιθανόν’ ο ύποπτος να είναι ο δράστης

default image

"Πολύ περήφανη" για την "ήρεμη" αντίδραση των Γερμανών δήλωσε η Μέρκελ. Τι είπε ο υπουργός Εσωτερικών για την πορεία των ερευνών

Την εκτίμηση, ότι είναι πολύ πιθανό, ο Τυνήσιος ύποπτος τον οποίον αναζητούν οι Αρχές, να είναι ο δράστης της αιματηρής επίθεσης στο Βερολίνο, εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Τόμας ντε Μεζιέρ.

«Μπορούμε να πούμε σήμερα ότι διαθέτουμε νέες πληροφορίες πως ο ύποπτος πολύ πιθανόν είναι στην πραγματικότητα ο δράστης» είπε σε δημοσιογράφους ο ντε Μεζιέρ.

 

«Στην καμπίνα του οδηγού, βρέθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα και υπάρχουν και πρόσθετα στοιχεία που στηρίζουν αυτό» το σενάριο, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε ότι είναι «πολύ περήφανη» για την «ήρεμη» αντίδραση των περισσότερων Γερμανών πολιτών μετά την επίθεση με φορτηγό που συντάραξε την Δευτέρα το βράδυ το Βερολίνο.

«Είμαι πολύ υπερήφανη τις τελευταίες αυτές ημέρες για την ηρεμία με την οποία ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων αντέδρασε στην κατάσταση» τόνισε η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους ερευνητές που έχουν αναλάβει να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον βασικό ύποπτο της επίθεσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα