Επίθεση της Χουριέτ κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη – “Ξεπέρασε τα όρια”

Επίθεση της Χουριέτ κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη – “Ξεπέρασε τα όρια”
Κυριάκος Μητσοτάκης AP

Με ένα εμπρηστικό δημοσίευμά της, η τουρκική Χουριέτ επιτίθεται εκ νέου στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για "αβάσιμες κατηγορίες κατά της Τουρκίας".

Συνεχίζεται η προκλητική ρητορική της Τουρκίας, για ακόμη μια φορά μέσω δημοσιεύματος της εφημερίδας “Χουριέτ”, σύμφωνα με το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις τελευταίες δηλώσεις του “ξεπέρασε τα όρια” προχωρώντας σε “αβάσιμες κατηγορίες” εις βάρος της γείτονος χώρας.

Το δημοσίευμα κατηγορεί τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι “στοχεύει ξανά την Τουρκία, μετά τις δηλώσεις του στα εγκαίνια της έκθεσης για τη Μικρασιατική Καταστροφή στο Μουσείο Μπενάκη, στις οποίες έκανε λόγο για παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης από την Άγκυρα.

“Ο Πρόεδρος της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες στοχοποιεί συνεχώς την Τουρκία με τις σκανδαλώδεις δηλώσεις του, εξαπέλυσε για άλλη μια φορά ψευδείς κατηγορίες“, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Σε άλλο σημείο, η Χουριέτ επισημαίνει την αναφορά του Πρωθυπουργό στην Κωνσταντινούπολη, επιμένοντας να την αποκαλεί “Istanbul”, ενώ σχολιάζεται και το μεταναστευτικό.

“Ο πρωθυπουργός της Ελλάς, ο οποίος έλαβε παγκόσμιες αντιδράσεις για την απάνθρωπη μεταχείρησή του στους πρόσφυγες, κωφεύει σε αυτές τις επικρίσεις και ισχυρίστηκε ότι η χώρα του είχε σημειώσει μεγάλη επιτυχία στην επανεγκατάσταση των προσφύγων”, γράφει η Χουριέτ.

Τέλος, στο στόχαστρο της Τουρκίας βρέθηκε εμμέσως και ο Εμανουέλ Μακρόν, με αφορμή την πρόσφατη συνάντησή του με τον κ. Μητσοτάκη στο Παρίσι και το σαφές μήνυμα που απέστειλε, με την Χουριέτ να χρησιμοποιεί τις προειδοποιητικές δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού στην Άγκυρα για να εκφράσει τη δυσαρέσκειά της.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα