Επιβεβαιώθηκε η ταυτότητα του Σύρου καμικάζι που πέρασε από τη Λέρο. Ταυτοποιήθηκαν δύο ακόμη τρομοκράτες

default image

Γαλλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως ταυτοποιήθηκε και τέταρτος καμικάζι, ένας από τους τρεις που σκόρπισαν το θάνατο στο συναυλικό χώρο Μπατακλάν. Νο. 1 δημόσιος κίνδυνος ο Γάλλος Salah Abdeslam που διέμενε στο Βέλγιο

Οι έρευνες των γαλλικών αρχών φαίνεται πως έχουν κατορθώσει να ταυτοποιήσουν και τέταρτο καμικάζι που επιχείρησε το βράδυ της Παρασκευής και σκόρπισε το θάνατο στο Παρίσι. Η οικογένειά του διέμενε στο Παρίσι, στην περιοχή του Saint Dennis. Όπως μεταδίδει το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFM, ο καμικάζι βρισκόταν μέσα στο συναυλιακό χώρο του Μπατακλάν. Το όνομά του είναι Σαμί, 28 ετών, γαλλικής υπηκοότητας.

Πρόκειται για τον τέταρτο από τους τρομοκράτες του οποίου η ταυτότητα έχει εξακριβωθεί. Πρόκειται για τους Bilal Hadfi, Γάλλο 20 ετών γεννημένο στο Βέλγιο, τον Brahim Abdeslam, αδερφό του Salah, 31 ετών, ο οποίος σκοτώθηκε στην οδό Βολταίρου, ενώ έχουν αναγνωριστεί και δύο από τους τρεις καμικάζι που αφαίρεσαν τη ζωή σε 89 άτομα στο Μπατακλάν. Ο πρώτος που ταυτοποιήθηκε από το Μπατακλάν είναι ο Omar Mostefai, 28 ετών, Γάλλος υπήκοος με καταγωγή από την Εσόν.

 

Λίγο αργότερα οι αρχές ανακοίνωσαν την ταυτότητα ενός ακόμη τρομοκράτη, ο οποίος είχε συμπεριληφθεί στη λίστα με τους υπόπτους για τρομοκρατικό χτύπημα στο παρελθόν. Όπως φαίνεται, οι πληροφορίες που έδωσαν οι ελληνικές αρχές επιβεβαιώνονται, αφού ένας από τους καμικάζι του οποίου το διαβατήριο βρέθηκε έξω από το στάδιο, είναι πράγματι ο Ahmad Al Mohammad. Τα στοιχεία του είχε δώσει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, επιβεβαιώνοντας πως ο δράστης της επίθεσης είχε καταγραφεί στη Λέρο στις 3 Οκτωβρίου. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον Πειραιά και από εκεί προς βορράν, περνώντας από την Αυστρία με κατεύθυνση τη Γαλλία. Ο τρομοκράτης είναι 25 ετών με καταγωγή από τη Συρία.

Πληροφορίες αναφέρουν πως τρία άτομα από το στενό περιβάλλον ενός εκ των καμικάζι που ταυτοποιήθηκαν σήμερα τέθηκαν υπό παρακολούθηση.

Ο νο. 1 δημόσιος κίνδυνος στη Γαλλία

Πέρα όμως από τους τέσσερις καμικάζι που έχουν ταυτοποιηθεί, οι έρευνες επικεντρώνονται γύρω από τον Salah Abdeslam, 26 ετών, για τον οποίο έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης. Ο Γάλλος που όπως όλα δείχνουν διέμενε στο Βέλγιο εξαφανίστηκε μετά τις επιθέσεις και οι αρχές πιστεύουν πως κατάφερε να διαφύγει με ένα από τα οχήματα που χρησιμοποίησαν οι Καμικάζι. Το BFM αναφέρει πως είναι πιθανότατα ο οδηγός ενός μαύρου SEAT, το οποίο και εθεάθη μετά την ανταλλαγή πυροβολισμών στο Μοντρέιγ. 

168 προσαγωγές μέσα στη νύχτα

Το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ ανακοίνωσε πως έχουν πραγματοποιηθεί από την αντιτρομοκρατική 168 προσαγωγές, ενώ 104 άνθρωποι έχουν τεθεί υπό κατ’ οίκον περιορισμό, στο σύνολο της γαλλικής Επικράτειας. Τέλος, 23 άτομα συνελήφθησαν έπειτα από τις επιχειρήσεις της αστυνομίας.  Παράλληλα, φαίνεται πως έξι άτομα έχουν στερηθεί της γαλλικής υπηκοότητας από την αρχή του έτους για λόγους που σχετίζονται με την τρομοκρατία.

“Οι προσαγωγές μας επιτρέπουν να επιταχύνουμε τις έρευνες. Το καθεστώς εκτάκτου ανάγκης τίθεται σε εφαρμογή και αποδεικνύεται αποτελεσματικό. Διάγουμε τον πόλεμο τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό” ανέφερε ο Καζνέβ.

Πηγή: BFM

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα