Έπρεπε να αποσυρθεί ο Τζο Μπάιντεν; Μπείτε και ψηφίστε

Διαβάζεται σε 2'
Ο Τζο Μπάιντεν
Ο Τζο Μπάιντεν Susan Walsh/AP Photo

Την απόφασή του να αποσυρθεί από την κούρσα για την προεδρία των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Κυριακή ο Τζο Μπάιντεν. Συμφωνείτε; Απαντήστε στο poll του NEWS 24/7.

Υποκύπτοντας στις παρατεταμένες (ακόμα και φίλιες) πιέσεις της πρόσφατης περιόδου, ο Αμερικανός ηγέτης Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε τελικά το βράδυ της Κυριακής ότι αποσύρεται από την κούρσα για την προεδρία των ΗΠΑ.

Η απόφασή του χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως αυτονόητη, με αρκετούς ξένους ηγέτες να εκφράζουν τον σεβασμό τους προς την δύσκολη και γενναία επιλογή του. Βέβαια, δεν είναι λίγες και οι “φωνές” που υποστήριζαν πως ο 81χρονος Δημοκρατικός έπρεπε να είχε ανακοινώσει πως δεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του αμέσως μετά την οδυνηρή τηλεμαχία του Ιουνίου με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Πλήθος προσωπικοτήτων – μεταξύ των οποίων και του Χόλιγουντ – έσπευσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εκφράσουν τη στήριξή τους στον Tζο Μπάιντεν αλλά και στην Κάμαλα Χάρις η οποία διαβεβαίωσε τον αμερικανικό λαό ότι είναι έτοιμη να διεκδικήσει και να «εξασφαλίσει το χρίσμα» των Δημοκρατικών για να «νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ».

Σύμφωνα με διεθνή μέσα, η Κάμαλα Χάρις έχει πλέον εξασφαλίσει την υποστήριξη επαρκούς αριθμού αντιπροσώπων στο συνέδριο του Δημοκρατικού κόμματος που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο στο Σικάγο και άρα μπορεί να θεωρείται οριστικό πως θα είναι η υποψήφια του κόμματος στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Ψηφίστε παρακάτω:

Θεωρείτε ότι ο Τζο Μπάιντεν:

ΨΗΦΙΣΤΕ

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα