Έρευνα της Fiat Chrysler για το δυστύχημα του ηθοποιού του Star Trek

default image

Το τζιπ του 27χρονου Άντον Γέλτσιν ήταν ένα από τα 1,1 εκατ. παγκοσμίως που ανακάλεσε η αυτοκινητοβιομηχανία προ μηνών λόγω προβλήματος στο ηλεκτρονικό σύστημα ταχυτήτων

Έρευνα για το δυστύχημα που κόστισε τη ζωή στον Ρώσο ηθοποιό του Star Trek, Άντον Γέλτσιν, θα διενεργήσει η αυτοκινητοβιομηχανία Fiat Chrysler, όπως ανακοίνωσε την Δευτέρα.

Ο 27χρονος ηθοποιός σκοτώθηκε όταν το αυτοκίνητό του Jeep Grand Cherokee κύλησε και τον παρέσυρε, “καρφώνοντάς” τον σε έναν φράχτη, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η αστυνομία του Λος Άντζελες.

Η Fiat Chrysler τον Απρίλιο είχε ανακαλέσει περισσότερα από 1,1 εκατ. αυτοκίνητα και  SUV σε όλο τον κόσμο, επειδή υπήρχε ο κίνδυνος τα οχήματα να κυλήσουν μετά την έξοδο του οδηγού απ’ αυτά. Το αυτοκίνητο του Γέλτσιν ήταν ένα απ’ αυτά. Το πρόβλημα συνδέεται με 41 τραυματισμούς, 212 τρακαρίσματα και 308 αναφορές για υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με την εταιρία, κάποιοι οδηγοί μπερδεύονταν και θεωρούσαν λανθασμένα ότι είχαν σταματήσει το όχημα, πριν βγουν από αυτό. Κι αυτό διότι το ηλεκτρονικό σύστημα αλλαγής ταχυτήτων, που φέρουν τα οχήματα που ανακλήθηκαν, μοιάζει με joystick και όχι σαν τα συμβατικά κιβώτια ταχυτήτων. Π.χ. για την στάθμευση, ο οδηγός πρέπει να ωθήσει προς τα μπροστά, ανεξαρτήτως ποια ταχύτητα είχε “μέσα” ενώ για να ξεκινήσει το όχημα, πρέπει να σπρώξει προς τα πίσω. Με μια απλή ματιά, ωστόσο, δεν φαίνεται ξεκάθαρα σε ποια θέση βρίσκεται το σύστημα.

Εκπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε ότι θα προβούν σε “ενδελεχή έρευνα”. “Είναι πολύ νωρίς να προβούμε σε συμπεράσματα για την αιτία του δυστυχήματος αυτή τη στιγμή”, πρόσθεσε.

Πηγή: Reuters

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα