Ερυθρά θάλασσα: Εξουδετερώθηκε USV που θα χτυπούσε δεξαμενόπλοιο

Διαβάζεται σε 2'
Ερυθρά θάλασσα: Εξουδετερώθηκε USV που θα χτυπούσε δεξαμενόπλοιο
Ένα μη επανδρωμένο όχημα επιφανείας ( Unmanned surface vehicle -USV) εξουδετερώθηκε με επιτυχία τις πρωινές ώρες σήμερα από μονάδα της ευρωπαϊκής επιχείρησης ASPIDES στην περιοχή της νότιας Ερυθράς θάλασσας καθώς αποτελούσε απειλή για το υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο MV SOUNION EUNAVFOR ASPIDES/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ένα μη επανδρωμένο όχημα επιφανείας εξουδετερώθηκε τις πρωινές ώρες σήμερα από μονάδα της ευρωπαϊκής επιχείρησης ASPIDES στη νότια Ερυθρά θάλασσα, καθώς αποτελούσε κίνδυνο για το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο Sounion.

Ένα μη επανδρωμένο όχημα επιφανείας ( Unmanned surface vehicle -USV) εξουδετερώθηκε με επιτυχία τις πρωινές ώρες σήμερα από μονάδα της ευρωπαϊκής επιχείρησης ASPIDES στην περιοχή της νότιας Ερυθράς θάλασσας, καθώς αποτελούσε απειλή για το υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο Sounion και το πλήρωμα του. Να σημειωθεί ότι χθες το υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο “δέχθηκε αδικαιολόγητη επιθεση στην περιοχή της Νότιας Ερυθράς Θάλασσας και ακινητοποιήθηκε”.

Η ευρωπαϊκή μονάδα ASPIDES είχε κληθεί να παράσχει προστασία στο δεξαμενόπλοιο, μετά από αίτημα της ναυτιλιακής εταιρείας και του καπετάνιου του. Το πλήρωμα, το οποίο είχε εγκαταλείψει το SOUNION, διασώθηκε με επιτυχία, σύμφωνα με ενημέρωση από τη EUNAVFOR ASPIDES.

EUNAVFOR ASPIDES/ΑΠΕ-ΜΠΕ

“Η ασφάλεια της ζωής των ναυτικών και η ελευθερία των διεθνών θαλασσών είναι μη διαπραγματεύσιμες και ύψιστης σημασίας αρχές για την EUNAVFOR ASPIDES. Η EUNAVFOR ASPIDES ως επιχείρηση αμυντικού χαρακτήρα, αποτελεί αξιόπιστο πάροχο θαλάσσιας ασφάλειας της ΕΕ, με στόχο τη συμβολή στην προστασία της ελευθερίας ναυσιπλοΐας των εμπορικών πλοίων στην περιοχή των επιχειρήσεων”, αναφέρεται σχετικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα