Eρυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι χτύπησαν ελληνόκτητο τάνκερ στα ανοιχτά της Υεμένης

Διαβάζεται σε 2'
Πλοίο
φωτογραφία αρχείου iStock

Νέο πλήγμα από τους Χούθι σε ελληνόκτητο τάνκερ στην Ερυθρά Θάλασσα. Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες.

Νέο χτύπημα δέχτηκε ελληνόκτητο τάνκερ από τους Χούθι, στα ανοιχτά της Υεμένης. Το υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο πετρελαϊκών προϊόντων Sounion, το οποίο διαχειρίζεται η Delta Tankers, ανέφερε πως δέχθηκε επίθεση από δύο μικρά σκάφη και επλήγη από τρία βλήματα σήμερα στην Ερυθρά Θάλασσα, στα ανοιχτά της Υεμένης, ανακοίνωσε η βρετανική υπηρεσία για την ασφάλεια του θαλάσσιου εμπορίου UKMTO.

Καλά στην υγεία τους είναι τα 25-αλλοδαπά- μέλη του πληρώματος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το λιμενικό σώμα το πλοίο που έχει ακινητοποιηθεί, δεν έχει ελληνικό πλήρωμα, ενώ έχει υποστεί μικρές υλικές ζημιές. Επίσης πηγές αναφέρουν ότι στο πλοίο επέβαινε ένοπλη ασφάλεια και υπήρξε σύντομη ανταλλαγή πυρών.

Το πλοίο ανέφερε πως το πλησίαζαν δύο μικρά σκάφη με γύρω στους 15 επιβαίνοντες, καθώς και μια σύντομη ανταλλαγή πυρών μικρών όπλων, σύμφωνα με την UKMTO.

Η ανταλλαγή πυρών έλαβε χώρα σε απόσταση 77 ναυτικών μιλίων δυτικά του λιμανιού Χοντέιντα της Υεμένης, πρόσθεσε. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο δέχθηκε χτύπημα, πιθανότατα, από αντιαρματικό όπλο τύπου rpg, το οποίο έπληξε το μηχανοστάσιο με αποτέλεσμα να χάσει την ισχύ του και να προκληθεί πυρκαγιά.

Εξάλλου η βρετανική εταιρεία για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας Ambrey ανέφερε ένα επεισόδιο στην ίδια περιοχή, χωρίς όμως να ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Το Ρόιτερς σημειώνει πως η εταιρεία που διαχειρίζεται το δεξαμενόπλοιο Sounion δεν ήταν αμέσως διαθέσιμη για να σχολιάσει.

 

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα