Ερυθρά Θάλασσα: Βίντεο – ντοκουμέντο από την επίθεση των Χούθι στο ελληνόκτητο πλοίο

Διαβάζεται σε 2'
Ερυθρά Θάλασσα: Βίντεο – ντοκουμέντο από την επίθεση των Χούθι στο ελληνόκτητο πλοίο
Associated Press

Το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής επιβεβαίωσε το πλήγμα στο ελληνόκτητο εμπορικό πλοίο Transworld Navigator.

Το φως της δημοσιότητας βλέπει βίντεο – ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης των Χούθι κατά του ελληνόκτητου πλοίου Transworld Navigator στην Ερυθρά Θάλασσα.

Την επίθεση επιβεβαίωσε, το πρωί της Δευτέρας, το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (U.S. Central Command ή CENTCOM).

Σημειώνεται πως το πλήγμα στο Transworld Navigator είχε ανακοινώσει την Κυριακή ο Γιαχία Σαρία, εκπρόσωπος των ανταρτών Χούθι της Υεμένης.

Στην ενημέρωση της CENTCOM αναφέρεται πως το ελληνόκτητο M/V Transworld Navigator υπό σημαία Λιβερίας επλήγη γύρω στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής από drone των Χούθι, το πλήρωμα ανέφερε «ήσσονος σημασίας τραυματισμούς και περιορισμένης έκτασης ζημιές», αλλά συνέχισε το ταξίδι του. Υπογραμμίζεται, επίσης, πως ήταν η τέταρτη φορά που το συγκεκριμένο πλοίο δέχθηκε επίθεση από τους Χούθι.

Από τον περασμένο Νοέμβριο, οι προσκείμενοι στο Ιράν αντάρτες της Υεμένης εξαπολύουν συχνά επιθέσεις με πυραύλους και drones εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, στον Κόλπο του Άντεν και στον Ινδικό Ωκεανό. Αρχικά έλεγαν ότι στόχευαν πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ, αλλά στη συνέχεια διεύρυναν τους στόχους τους, συμπεριλαμβάνοντας πλοία που συνδέονται με τις ΗΠΑ και τη Βρετανία.

Η επίθεση στο πλοίο Tutor

Την περασμένη εβδομάδα, υπενθυμίζεται πως βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή της Χοντέιντα στην Ερυθρά Θάλασσα της Υεμένης το ελληνόκτητο πλοίο Tutor με σημαία Λιβερίας, που είχε πληγεί από δύο επιθέσεις των Χούθι.

Το Tutor, το οποίο ανήκει στην ελληνική Evalend Shipping, ήταν τελευταία γνωστό ότι εξακολουθούσε να επιπλέει, παρόλο που τμήματα της πρύμνης του ήταν κάτω από το νερό και το μηχανοστάσιό του ήταν πλήρως βυθισμένο, ενώ ένα μέλος του πληρώματός του αγνοείτο.

Το πλοίο είχε υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές στο μηχανοστάσιό του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα