Ερντογάν: 1,7 εκατ. πολίτες σε συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη – “Ζαλίζουν” οι εικόνες

Ερντογάν: 1,7 εκατ. πολίτες σε συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη – “Ζαλίζουν” οι εικόνες
Προεκλογική συγκέντρωση Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη glomex

Ρεκόρ προσέλευσης σε μία από τις τελευταίες προεκλογικές ομιλίες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, καθώς σχεδόν 2 εκατ. πολίτες έδωσαν το "παρών" στον Κήπο του Εθνικού Αεροδρομίου Ατατούρκ.

Η “Μεγάλη Συνάντηση της Κωνσταντινούπολης” πραγματοποιήθηκε στον Κήπο του Εθνικού Αεροδρομίου Ατατούρκ με τη συμμετοχή του αρχηγού του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενόψει των εκλογών της 14ης Μαΐου και οι εικόνες από την προεκλογική συγκέντρωση “ζαλίζουν”.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, σημειώθηκε ρεκόρ προσέλευσης σε μία από τις τελευταίες προεκλογικές συγκεντρώσεις και ομιλίες του Ερντογάν, καθώς το “παρών” έδωσαν σχεδόν 2 εκατ. πολίτες, με τα εναέρια πλάνα και τις εικόνες να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Από το μεσημέρι και μετά, κάτοικοι από πολλές συνοικίες της Κωνσταντινούπολης βρέθηκε στον χώρο του συλλαλητηρίου, με τον πρόεδρο Ερντογάν να ανακοινώνει πως σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, 1.700.000 άτομα παρακολούθησαν τη συγκέντρωση.

Μιλώντας στη “Μεγάλη Συνάντηση της Κωνσταντινούπολης”, ο Πρόεδρος Ερντογάν ξεκίνησε την ομιλία του με το ποίημα του Necip Fazıl Kısakürek Canım İstanbul, αναφέροντας πως “οι δρόμοι είναι ένας άλλος πλούσιος, δεν μπορούν να έρθουν, και η Κωνσταντινούπολη ουρλιάζει σήμερα. Θα στείλουμε κάποιον να συνταξιοδοτηθεί στις 14 Μαΐου. Ξέρετε ποιοι είναι. Ήταν στο Μαλτεπέ χθες […] Η Κωνσταντινούπολη σηκώθηκε. Χαιρετίζω κάθε δρόμο, συνοικία, γειτονιά, λόφους χωριστά. Χαιρετίζω κάθε άνθρωπο αυτής της πόλης ξεχωριστά [… ]Εδώ γεννηθήκαμε, εδώ μεγαλώσαμε Γίναμε υπηρέτες αυτού του τόπου. Κάναμε την Κωνσταντινούπολη μια σεβαστή πόλη στον κόσμο. Η Κωνσταντινούπολη δεν είναι απλώς μια πόλη που αποτελείται από τα δικά της σύνορα και αυτούς που ζουν εκεί”.

Ο ίδιος δεν δίστασε να αφήσει υπόνοιες κατά του δυτικού Τύπου με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρουν πως ο Ερντογάν πρέπει να φύγει στις σημαντικότερες εκλογές του 2023 ή που προβάλλουν τον πολιτικό του αντίπαλο Κιλιντσάρογλου. “Θυμάστε τις εφημερίδες και τα περιοδικά στην Ευρώπη και αλλού; Τι συμβαίνει στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, αναρωτιούνται. Η απάντηση θα τους δοθεί από εσάς εδώ. Από κανέναν άλλο, από εσάς”, είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τον κατώτατο μισθό και την αύξηση των εργαζομένων, ο Ερντογάν είπε: “Θα αναθεωρήσουμε τον κατώτατο μισθό. Θα ανακοινώσουμε την αύξηση για τους δημόσιους εργαζόμενους την Τρίτη”.

Σε ό,τι αφορά την ενέργεια, όπως μεταδίδει το Anadolu, ο Ερντογάν υπενθύμισε τα αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων που ανακαλύφθηκαν στη Μαύρη Θάλασσα και στη νότια περιοχή Γκαμπάρ της Τουρκίας που έχουν τεθεί στη διάθεση του τουρκικού έθνους.

Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο “Great Istanbul Tunnel Project“, ενώ τόνισε πως “προετοιμάζουμε την Κωνσταντινούπολη για τον αιώνα της Τουρκίας και η Κωνσταντινούπολη θα είναι η ατμομηχανή για την άνοδο του αιώνα της Τουρκίας.

Σημειώνεται ότι χθες, Σάββατο (06/05) ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου βρέθηκε στην ασιατική πλευρά της πόλης, όπου υποσχέθηκε να φέρει την άνοιξη στη χώρα. Ο κ. Κιλιτσντάρογλου είπε ακόμα, μεταξύ άλλων, πως γνωρίζει πως φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό λεφτά – αναφέρεται στα 418 δισεκατομμύρια δολάρια- τα οποία υποσχέθηκε ότι θα τα φέρει πίσω στη χώρα.

Από την πλευρά του ο Τούρκος πρόεδρος τον κατηγόρησε ότι πήρε μέρος σε μια συνωμοσία ψεύδους κατά του ιδίου σε σχέση με το πραξικόπημα του 2016, είπε ότι δεν θα αφήσουν τη χώρα στους τρομοκράτες, υπονοώντας τη στήριξη που προσφέρει στον υποψήφιο της αντιπολίτευσης το φιλοκουρδικό κόμμα και τον κατηγόρησε επίσης ότι είναι υποχείριο της Δύσης.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα