Ερντογάν: Ανακοίνωσε νέο σημαντικό απόθεμα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα

Ερντογάν: Ανακοίνωσε νέο σημαντικό απόθεμα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AP Photo/Ebrahim Noroozi

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε στη "νέα ανακάλυψη του γεωτρύπανου Fatih στη Μαύρη Θάλασσα", υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία θα γίνει "το ενεργειακό κέντρο της Κασπίας, της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής".

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε λόγο για «ανακάλυψη σημαντικής ποσότητας φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα», σε δηλώσεις που έκανε μετά την ολοκλήρωση του προεδρικού υπουργικού συμβουλίου στην Άγκυρα.

Ο Ερντογάν δήλωσε: «Το πλοίο γεωτρήσεων Fatih ανακάλυψε ένα απόθεμα φυσικού αερίου 58 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων. 3 χιλιάδες 23 μέτρα κάτω από τη θάλασσα, στη γεώτρηση Çaycuma-1.»

Όπως γράφει η hurriyet, ο Ερντογάν τόνισε ότι αυτή η ανακάλυψη θα ανοίξει την πόρτα και σε άλλες ανάλογες ανακαλύψεις, τονίζοντας: «Το προηγούμενο απόθεμα που ανακοινώθηκε, των 540 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων, έχει αναθεωρηθεί σε 652 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα. Έτσι, το απόθεμα φυσικού αερίου μας στη Μαύρη Θάλασσα αυξήθηκε κατά 170 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα και έφτασε τα 710 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα με τη νέα ανακάλυψη στο Çaycuma 1.»

«Θα διασφαλίσουμε ότι η Τουρκία θα είναι το ενεργειακό κέντρο της Κασπίας, της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής», συνέχισε, προσθέτοντας: «Θα συνδέσουμε την ανατολή και τη δύση όχι μόνο με τις γέφυρες μας στην Κωνσταντινούπολη και το Τσανάκαλε, αλλά και με ενεργειακές γέφυρες. Απώτερος στόχος μας είναι να κηρύξουμε την ενεργειακή ανεξαρτησία της Τουρκίας, διακόπτοντας πλήρως την εξάρτησή μας από το ξένο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο το συντομότερο δυνατό».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα