Ερντογάν: Απειλές για πυραυλική επίθεση στην Αθήνα

Ερντογάν: Απειλές για πυραυλική επίθεση στην Αθήνα
Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Alexandr Demyanchuk, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Νέες απειλές εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος, τονίζοντας πως ξεκίνησε η παραγωγή των βαλλιστικών πυραύλων Tayfun και πως "αν η Ελλάδα συνεχίσει να εξοπλίζει τα νησιά του Αιγαίου, η Άγκυρα δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια".

“Η Άγκυρα δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια εάν η Ελλάδα συνεχίσει να εξοπλίζει τα νησιά του Αιγαίου“, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε εκδήλωση στη βόρεια επαρχία Σαμψόυντα, την ώρα που έχει ξεκινήσει η δοκιμή του νέου βαλλιστικού πυραύλου της χώρας “Tayfun”.

“Τώρα αρχίσαμε να φτιάχνουμε τους πυραύλους μας. Φυσικά, αυτή η παραγωγή τρομάζει τον Έλληνα. Όταν λες “Tayfun” (Τυφώνας), ο Έλληνας φοβάται ότι θα χτυπήσει την Αθήνα. Φυσικά και θα χτυπήσει“, τόνισε ο Ερντογάν.

“Αν προσπαθήσετε να αγοράσετε εξοπλισμό από την Αμερική, για να οπλίσετε τα νησιά, η Τουρκία δεν θα είναι θεατής” συνέχισε.

Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο, πραγματοποιήθηκε δοκιμαστική εκτόξευση του εγχώριας παραγωγής βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς Tayfun (Typhoon) πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα και ο πύραυλος μπορεί να χτυπήσει στόχο σε απόσταση 561 χιλιομέτρων (349 μίλια) σε 456 δευτερόλεπτα.

«Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν τρομοκρατικές ομάδες στη βόρεια Συρία»

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα