Ερντογάν: Εκνευρίστηκε on camera με ερώτηση δημοσιογράφου για φυλακισμένους πολιτικούς – “Μη με διακόπτεις”

Ερντογάν: Εκνευρίστηκε on camera με ερώτηση δημοσιογράφου για φυλακισμένους πολιτικούς – “Μη με διακόπτεις”
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν glomex

Έχασε την ψυχραιμία του ο Τούρκος πρόεδρος μετά από ερώτηση δημοσιογράφου, η οποία αναρωτήθηκε αν με το να κρατά φυλακισμένους συγκεκριμένους πολιτικούς έχει σκοπό να τους φιμώσει. Ο έντονος διάλογός τους.

Η ερώτηση της Αμερικανίδας δημοσιογράφου Amna Nawaz σχετικά με με τις πολιτικά υποκινούμενες συλλήψεις στην Τουρκία ηταν αρκετή για να κάνει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να χάσει την ψυχραιμία του on camera, επιπλήττοντας μάλιστα τη δημοσιογράφο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τους.

Ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο της 78ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών συνομίλησε με την Nawaz για το αμερικανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο PBS, όταν όμως εκείνη “τόλμησε” να ρωτήσει για τη σύλληψη του επιχειρηματία Οσμάν Καβάλα και του Κούρδου πολιτικού Σελαχατίν Ντεμιρτάς, οι οποίοι βρίσκονται αμφότεροι εδώ και χρόνια φυλακισμένοι, καθώς και για τη σύλληψη του δημοσιογράφου Sedef Kabaş με την κατηγορία της προσβολής του Ερντογάν, ο ίδιος δεν κατάφερε να συγκρατήσει τον εκνευρισμό του.

Ο διάλογος δημοσιογράφου και Ερντογάν:

Δημοσιογράφος: Οι επικριτές σας λένε ότι φυλακίζοντας αυτούς τους ανθρώπους, δημιουργείται η εντύπωση ότι τους φιμώνετε, ότι κατά κάποιο τρόπο σας απειλούν. Απειλείστε λοιπόν από αυτούς τους ανθρώπους;

Ερντογάν: Γιατί εσείς ενδιαφέρεστε τόσο πολύ για αυτό το θέμα; Η Τουρκία είναι κράτος δικαίου. Αυτές οι αποφάσεις δίνονται από τη Δικαιοσύνη.

Δημοσιογράφος: Λέω ότι το -συγγνώμη για τη διακοπή- Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διαφωνεί με αυτή την άποψη.

Ερντογάν: Μη με διακόπτεις. Δεν έχεις το δικαίωμα να με διακόπτεις. Πρέπει να με σέβεσαι. Όπως πρέπει να σέβεσαι και τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

Η στάση του Ερντογάν, ο οποίος συχνά στοχοποιεί ή επιτίθεται σε δημοσιογράφους στην Τουρκία λόγω των επικριτικών τους ρεπορτάζ, απέναντι στη δημοσιογράφο μόνο θετικά δεν σχολιάστηκε καθώς πολλοί υποστήριξαν πως η απάντησή του αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα γιατί η Τουρκία βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις των δεικτών για την ελευθερία του Τύπου.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα