Ερντογάν: Επικοινώνησε με τον αρχηγό της Χαμάς – Η Τουρκία θα αγωνίζεται για διαρκή ειρήνη

Διαβάζεται σε 2'
Turkey Palestinians
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Ισμαήλ Χανίγια Presidential Press Service via AP, Pool

Σε ρόλο διαμεσολαβητή ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επικοινώνησε με τον ηγέτη της οργάνωσης Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια. Όσα συζήτησαν.

Στην κατάπαυση του πυρός, την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα και την περίθαλψη των τραυματιών στην Τουρκία επικεντρώνονται οι προσπάθειες της Άγκυρας αναφορικά με τις εξελίξεις στον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς, όπως έκανε γνωστό ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην επικοινωνία που είχε με τον ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια.

Στη συνομιλία που είχε με τον επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της παλαιστινιακής αντιστασιακής ομάδας Χαμάς, ο Τούρκος πρόεδρος έκανε ξεκάθαρο πως η Άγκυρα εργάζεται για να διασφαλίσει ότι η ανθρωπιστική βοήθεια θα φτάσει στη Γάζα και ότι οι τραυματίες εκεί μπορούν να μεταφερθούν στην Τουρκία για περίθαλψη εάν χρειαστεί, όπως ανέφερε η Τουρκική Διεύθυνση Επικοινωνιών με ανάρτησή της στο X (πρώην Twittter).

Τόνισε μάλιστα ότι δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνιμη λύση χωρίς την ίδρυση ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να καθιστά σαφές ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να αγωνίζεται διεθνώς για διαρκή ειρήνη.

Επικοινωνία Στόλτενμπεργκ – Ερντογάν

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας επικοινώνησε επίσης και με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, σύμφωνα με ανάρτηση του τελευταίου στην πλατφόρμα Χ.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει ο κ. Στόλτενμπεργκ, συζήτησαν “για την τρομοκρατία και την κατάσταση στη Μέση Ανατολή“.

“Συμφωνούμε ότι η τρομοκρατία πρέπει να καταπολεμηθεί και οι πολίτες να προστατεύονται. Χαιρετίζω ότι η επείγουσα βοήθεια φτάνει τώρα στη Γάζα”, υπογραμμίζει ο ΓΓ της Συμμαχίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα