Ερντογάν κατά Ισραήλ: Η επίθεση στη Γάζα φτάνει σε επίπεδο γενοκτονίας

Διαβάζεται σε 1'
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Associated Press

Ιδιαίτερα επικριτικός κατά του Ισραήλ εμφανίστηκε εκ νέου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μήνυμά του για την ημέρα της επετείου από την ίδρυση του ΟΗΕ.

Πολύ σκληρή γλώσσα κατά του Ισραήλ χρησιμοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στον πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη με τη Χαμάς, και την ανθρωπιστική κατάρρευση στη Γάζα.

Σε μήνυμά του για την ημέρα της επετείου από την ίδρυση του ΟΗΕ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, ο τούρκος πρόεδρος δήλωσε: «Ειδικά από τις 7 Οκτωβρίου έχουν γίνει σφαγές στη Γάζα με στόχο αστικούς οικισμούς, χώρους λατρείας, νοσοκομεία και σχολεία, φτάνοντας σε επίπεδο γενοκτονίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο «δυστυχώς, η διεθνής κοινότητα δεν έχει αντιδράσει απέναντι στις παράνομες επιθέσεις της ισραηλινής κυβέρνησης εναντίον αμάχων».

«Βλέπουμε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, αντί να σταματήσει την αιματοχυσία, να θεσπίσει κατάπαυση του πυρός το συντομότερο δυνατό και να λάβει μέτρα για να αποτρέψει τις απώλειες αμάχων, βαθαίνει περαιτέρω την κρίση με τη μονομερή του στάση. Φυσικά, δεν είναι δυνατόν μια δομή που παρακολουθεί την ολοκληρωτική τιμωρία του λαού της Γάζας να παρέχει ελπίδα στην ανθρωπότητα και να διασφαλίζει την παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα