Ερντογάν: Ρίχνει ευθύνες σε ΗΠΑ και Ευρώπη για την κακή οικονομία της Τουρκίας

Ερντογάν: Ρίχνει ευθύνες σε ΗΠΑ και Ευρώπη για την κακή οικονομία της Τουρκίας
Ομιλία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AP

Επίθεση κατά των ΗΠΑ, αλλά και της Ευρώπης, εξαπέλυσε ο Ερντογάν, ρίχνοντάς τους "το μπαλάκι" για την κακή οικονομική κατάσταση της Τουρκίας.

O Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έστρεψε τα “βέλη” του κατά των ΗΠΑ και της Ευρώπης, κατηγορώντας τους για την κακή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες απείλησαν να καταστρέψουν την τουρκική οικονομία -κατά την περίοδο ηγεσίας του Τραμπ- με τη βοήθεια της Ευρώπης.

Για τη “βοήθεια” της Ευρώπης, ο Ερντογάν δήλωσε ότι ορισμένες χώρες της τηρούν την ίδια στάση με αυτή των ΗΠΑ, καταλήγοντας ότι για την οικονομική κατάσταση της Τουρκίας φταίει η Δύση.

“Η Αμερική, η σύμμαχός μας στο ΝΑΤΟ, προτίμησε να επιδείξει τις διαφορές που έχει με τη χώρα μας, με την απειλή να καταστρέψει άμεσα την οικονομία μας, πέρα από κάθε πολιτική ηθική, ενώ ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες επέδειξαν την ίδια στάση με πιο έμμεσους και πιο εκλεπτυσμένους τρόπους.

Με την εμπλοκή ορισμένων χωρών της περιοχής, αυτή η περίπλοκη εικόνα βαθμιαία βαθαίνει”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα